fbpx

Alles over

Verwarmen met airco en zonnepanelen

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Verwarmen met airco en zonnepanelen

Airconditioners kunnen meer dan alleen koelen. Wist je dat je je huis ook kunt verwarmen met airco? Door te investeren in een airco met zonnepanelen profiteer je van de voordelen van beide functies. Het gebruik van zonne-energie om je airco van stroom te voorzien, biedt veel voordelen voor zowel het milieu als je portemonnee. Wil je meer weten over hoe verwarmen met airco en zonnepanelen werkt en welke voordelen het biedt? Lees dan verder!

Afbeelding huis mer zonnepanelen en een airco en hoe een airco werkt

Ondek hoe uw huis verwarmen met airco en zonnepanelen

Voordelen van een airco verwarming

Verwarmen met een airco heeft verschillende voordelen. Het is vaak goedkoper dan een cv-ketel en de kamer is sneller op temperatuur. Bovendien kan een airco in de zomer ook zorgen voor verkoeling. Als je een airco met zonnepanelen combineert, is het ook nog eens een duurzame optie.

verwarmen met airco nadelen

Toch zijn er ook enkele nadelen aan het verwarmen met airco. Zo wordt alleen de ruimte waar de airco is geïnstalleerd verwarmd. Daarnaast is de aanschafprijs van een airco hoger dan die van een nieuwe cv-ketel. Een ander nadeel is dat een airco niet aangesloten kan worden op de bestaande verwarming.

Waarvoor kan je een airco gebruiken?

Een airconditioner kan veel meer doen dan alleen koelen. Het is een veelzijdig apparaat dat kan bijdragen aan een optimaal klimaat in huis. Een moderne airco biedt verschillende functies waarmee je het comfort in huis kunt verbeteren

hoe werkt een airco eigenlijk? Met een airco van tegenwoordig kan je namelijk:

  • Koelen
  • Verwarnen
  • Lucht reiningen
  • Bevochtigen

Maar hoe werkt verwarmen met airco?

Maar hoe werkt dit proces precies? Door het omkeren van de condensor en verdamper in de airco kan er warmte aan de buitenlucht onttrokken worden en vervolgens afgegeven worden in huis. Dit wordt gerealiseerd door middel van een warmtepomp, die de warmte verplaatst van de ene naar de andere plek.

Het belang van een airco op zonnepanelen

Airconditioners zijn niet alleen handig om te koelen, maar ook om te verwarmen. Door het gebruik van een airco op zonnepanelen kan je nog meer voordelen behalen.

  • Verwarmen met airco op zonnepanelen

Als je je huis wilt verwarmen zonder gebruik te maken van gas, dan is een airco op zonne energie de oplossing. Door de stroom opgewekt door de zonnepanelen te gebruiken om de airco te laten draaien, bespaar je op energiekosten. Het proces van verwarmen met airco werkt door het omkeren van het koelproces. Hierdoor kan warmte aan de buitenlucht onttrokken worden en binnenshuis afgegeven worden.

  • Koelen met airco op zonnepanelen

Een airco op zonne energie is ook ideaal om je huis te koelen op warme dagen. Door gebruik te maken van zonnepanelen wordt de benodigde energie voor de airco opgewekt, waardoor je ook hierop bespaart. Op deze manier kan je genieten van een koel huis, zonder dat het ten koste gaat van je energierekening.

Met de opkomst van duurzame energiebronnen wordt het steeds belangrijker om op een milieuvriendelijke manier te koelen. Een airco op zonne-energie is daarvoor een perfecte oplossing. Op warme dagen wekken zonnepanelen de benodigde energie op, waardoor je op een duurzame manier kunt koelen. Zo bespaar je niet alleen op energiekosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Overweeg dus zeker een airco op zonne-energie als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te koelen.

Hoeveel stroom gebruikt een airco?

De hoeveelheid vermogen die een airco gebruikt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type airco, het merk en het model. Het is daarom lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag.

Als je echter op zoek bent naar een zuinige airco, kun je kijken naar het energielabel. Hoe meer plusjes er op het label staan, hoe zuiniger de airco is. Het is daarom verstandig om bij de aanschaf van een airco goed te letten op het energielabel, zodat je een apparaat kiest dat zo min mogelijk vermogen gebruikt.

Wat zijn de kosten van het gebruik van een airco als verwarming

Een gemiddeld gezin verbruikt 1.176 m3 gas om hun huis te verwarmen met een cv-ketel. Als het gezin ervoor kiest om in plaats daarvan een airco te gebruiken om hun huis elektrisch te verwarmen, is het gemiddelde verbruik 2.872 kWh. Op basis van de huidige stroom- en gasprijzen kan het gezin gemiddeld 45% aan energie besparen.

Is verwarmen met airco goedkoper dan gas?

Het verbruik van de centrale verwarmingsketel bedraagt 1.176 kubieke meter gas en kost € 4.633,44. Het verbruik van de airconditioning is 2.872,38 kilowattuur elektriciteit, wat € 2.556,42 kost. De besparing door het gebruik van airconditioning in plaats van de verwarmingsketel bedraagt € 2.077,02.

VerbruikKosten*
Gasverbruik CV ketel1.176 (m3) € 4633,44
Verbruik airco2.872,38 (kWh) € 2556,42
Besparing airco vs cv€ 2077,02
wat kost verwarmen met airco per uur? De gemiddelde kosten voor het verwarmen met een airco bedragen € 0,89 per kilowattuur bij een stroomprijs en € 3,94 per kubieke meter bij een gasprijs.

Wat is COP

COP betekent Coëfficiënt of Performance en bij een COP van 5 wordt 5 kWh warmte geproduceerd per verbruikte kWh elektriciteit.

hoeveel zonnepanelen voor airco?

Het aantal zonnepanelen dat nodig is voor een airco hangt af van verschillende factoren, waaronder de efficiëntie van de airco en het totale energieverbruik. Bij een hoge COP heeft de airco minder zonnepanelen nodig. Het is raadzaam om een ervaren installateur te raadplegen om het vereiste vermogen te bepalen en te adviseren over het aantal zonnepanelen dat nodig is voor de specifieke situatie

Ontvang gratis een offerte: airco en zonnepanelen en start je project vandaag!

Hoe energiezuinig verwarmen

  1. Ga voor een energiezuinige airconditioner.
  2. Stel de airconditioner in op minimaal 23 graden Celsius in de zomer.
  3. Zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten blijven wanneer de airconditioner aan staat.

Een Airco op zonnepanelen prijs

Wat zijn de kosten voor airco met zonnepanelen?

De gemiddelde prijs van een airco varieert tussen de €1.100 – €2.800. Een energiezuinige lucht-lucht warmtepomp is doorgaans duurder. De kosten van een zonnepaneleninstallatie liggen tussen de €2.700 – €9.680. De totale kosten zijn afhankelijk van het type airco dat wordt aangeschaft, de grootte van de ruimte die moet worden verwarmd/gekoeld en het aantal zonnepanelen dat nodig is om het systeem van stroom te voorzien.

kan een airco en zonnepanelen op 1 groep?

Een airco kan worden aangesloten op dezelfde groep als de zonnepanelen, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Ten eerste is het van belang om te controleren of de groep voldoende capaciteit heeft om zowel de airco als andere apparaten op de groep van stroom te voorzien. Ten tweede kan de hoge startstroom van een airconditioner kortstondige overbelasting van de groep veroorzaken, zelfs als de airco binnen de nominale belasting van de groep valt.

Ten derde is het belangrijk om te voldoen aan de elektrische veiligheidsnormen bij het aansluiten van de airco op de groep van zonnepanelen, zoals het gebruik van de juiste kabels en het beschermen van de groep met een aardlekschakelaar. Neem gerust contact met ons op voor advies over de beste mogelijkheden en alternatieven.

Verwarmen met airco ervaring

Ontdek onze expertise op het gebied van verwarmen met airco. In onze uitgebreide kennisbank vind je alle informatie over airco’s en nog veel meer. Leer van onze ervaringen en situaties en maak een weloverwogen keuze voor jouw verwarmingsoplossing. Bezoek onze kennisbank en ontdek meer!

Wie zijn wij?

Wij zijn een STEK-gecertificeerd installatiebedrijf met specialistische kennis op het gebied van klimaatbeheersingssystemen. We werken samen met de grootste airco leveranciers in Nederland en bieden een breed scala aan airconditioning-installaties. Van eenvoudige mobiele systemen tot complexe klimaatbeheersingssystemen met centrale regeling. Of het nu gaat om een airco voor jouw huis of een groot project zoals een sportcentrum, wij bieden de juiste oplossing en installeren deze perfect.

Jouw project!

Ontdek hoe een airconditioning jouw project kan verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om de juiste airco split unit te kiezen die past bij jouw behoeften. Maak gebruik van ons deskundig advies en ervaar zelf het gemak en comfort van een efficiënte airconditioning.

airco kopen Prijs airco inclusief montage inclusief installatie kostprijs
Postcode | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023 (#13)

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Alles over onderhoud, storingen, milieu en wetgeving

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023