fbpx

Wat is een hybride warmtepomp

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Wat is een hybride warmtepomp?

energie investeringsaftrek eia subsidie airco airconditioning Wat is en hoe werkt hybride warmtepomp

Een hybride-warmtepomp is een combinatie van
een warmtepomp en CV-ketel.

Wat is een hybride warmtepomp? | Een warmtepomp is een apparaat dat gratis warmte uit de omgeving haalt en deze gebruikt om huizen te verwarmen of om warm water te produceren. Een CV-ketel is een apparaat dat warm water produceert om huizen te verwarmen en warm water te geven.

Warmtepomp in combinatie met CV-ketel | Een hybride warmtepomp combineert deze twee soorten technologieën te gebruiken als milieuvriendelijke verwarming en als warm water te geven. Het is bedoeld om op korte termijn het energie- en gasverbruik in huizen te verlagen. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht en de CV-ketel wordt alleen bij extreem koud weer gebruikt. De hybride warmtepomp heeft een binnen- en buitenunit, met de binnenunit naast de CV-ketel en de buitenunit in de buitenlucht.

Update: 28 december 2022

Veel meer geld voor energiezuinige investeringen van bedrijven in 2023

Vanaf 2023 kunnen ondernemers profiteren van meer mogelijkheden om te investeren in energiebesparende technologieën met fiscaal voordeel. Er is € 249 miljoen beschikbaar via de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling in 2023, wat een stijging is van € 100 miljoen ten opzichte van het vorige jaar

> Lees meer over de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

kiezen voor een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een duurzame verwarmings- en koelsysteem dat geschikt is voor woningen met een gemiddeld goed isolatie. Het systeem werkt door warmte uit de lucht, grond of water op te zuigen en deze te gebruiken om het water in de radiatoren op te warmen. Dit gebeurt op een lagere temperatuur dan bij een traditionele cv-ketels, wat resulteert in energiebesparing en een lager energieverbruik.

Een hybride warmtepomp kan worden aangesloten op bestaande radiatoren en is daarom een goede optie voor woningen of bedrijven zonder vloerverwarming. Het is wel belangrijk om te weten dat een hybride warmtepomp niet zinvol is in een slecht geïsoleerde woning. In dat geval is het beter om eerst te investeren in isolatie en daarna te overwegen om een hybride warmtepomp aan te schaffen. of je kan voor een airconditioning kiezen. wat ook in aanschaf voordeliger is.

> Lees meer over airconditionings

voordelen van een Hybride warmtepomp

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een hybride warmtepomp:

Is een Hybride warmtepomp Eenvoudige te installeren?

Hybride warmtepompen zijn relatief eenvoudig te installeren en de installateur heeft meestal slechts een halve of hele dag nodig om ze te installeren. Bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig en is dit preventief.

Is een hybride warmtepomp duur in de aanschaf?

Een hybride warmtepomp kan ongeveer tussen de €5.000 en €8.500 kosten, inclusief installatiekosten. En voor bedrijven kan je via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp met behulp van de Investeringssubsidie duurzame energie. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het type warmtepomp en de energie-efficiëntie van het systeem. Lees hier alles over Energie investeringsaftrek (EIA)

Kan ik een hybride warmtepomp aansluiten op bestaande cv

Het is zeker mogelijk om een hybride warmtepomp aan te sluiten op een bestaand cv-systeem. Hiervoor zijn wel een aantal aanpassingen voor het cv-systeem nodig, zodat de warmtepomp kan werken in combinatie hybride warmtepomp.

Is een hybride warmtepomp duurzaam?

Een hybride warmtepomp is duurzaam en energiezuiniger omdat het minder kost en warmte uit de omgeving haalt. Dit betekent dat het energieverbruik lager is dan bij andere verwarmingssystemen die op fossiele brandstoffen zoals gas of olie werken. Alleen op extreem koude dagen wordt de CV-ketel nog ingezet. Dit zorgt ervoor dat de hybride warmtepomp een goed Alternatief voor aardgas is voor het verminderen van uw energieverbruik, lagere energierekening en het verminderen van uw CO2-uitstoot.

Kan een hybride warmtepomp bijdrage aan het klimaatneutraal plan: Vanaf 2050?

Hybride warmtepompen kunnen een belangrijke rol spelen en een bijdrage leveren in Klimaatneutrale oplossingen voor bedrijven en huishoudens. Ze halen zonder gasverbruik warmte uit de omgeving, wat helpt om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Daarnaast kunnen hybride warmtepompen ook een steentje bijdragen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, wat een belangrijke stap is in het behalen van het doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Minder afhankelijkheid van gas kan dat?

Hybride warmtepompen kunnen helpen om afhankelijkheid van aardgas te verminderen en te werken aan een duurzame gasloze verwarming in de toekomst. Zo is het een energiezuinige verwarming, duurzaam en kan het ook gebruikt worden voor koelen.

Verschil tussen een hybride warmtepomp en een normale warmtepomp

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen een hybride warmtepomp en een normale warmtepomp:

  • Warmtapwater: Hybride warmtepompen kunnen niet alleen verwarming geven, maar ook warm tapwater. Normale warmtepompen, zoals lucht-lucht en lucht-water warmtepompen, zorgen alleen voor verwarming.
  • Bron van warmte: Hybride warmtepompen halen altijd warmte uit de lucht, terwijl andere warmtepompen ook warmte uit de bodem of water kunnen halen.
  • Soort apparaat: Hybride warmtepompen zijn een combinatie van een warmtepomp en een CV-ketel, terwijl normale warmtepompen alleen een warmtepomp zijn.
  • Energiebron: Hybride warmtepompen gebruiken buitenlucht of ventilatielucht als energiebron voor een groot deel van het jaar en de CV-ketel alleen op extreem koude dagen. Normale warmtepompen kunnen verschillende energiebronnen gebruiken, afhankelijk van het type warmtepomp.

Soorten hybride warmtepompen

Duurzame bronnen van energie: Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen op de markt, afhankelijk van de energiebron die ze gebruiken en hoe ze zijn geïnstalleerd. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Lucht-water hybride warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om water te verwarmen dat naar de radiatoren of vloerverwarming gaat.
  • Grond-water hybride warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de grond en gebruikt deze om water te verwarmen dat naar de radiatoren of vloerverwarming gaat.
  • Lucht-lucht hybride warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de binnenlucht en gebruikt deze om de lucht in huis te verwarmen.
  • Water-water hybride warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit oppervlaktewater en gebruikt deze om water te verwarmen dat naar de radiatoren of vloerverwarming gaat.
  • Split-unit hybride warmtepomp: Deze warmtepomp heeft een binnen- en buitenunit die op afstand van elkaar geïnstalleerd kunnen worden. De binnenunit bevat de CV-ketel en de buitenunit bevat

Duurzaamheid

Als u uw woning of bedrijfspand wilt verduurzamen, kan het nuttig zijn om een warmtepomp adviseur in te schakelen. Een warmtepomp adviseur kan u helpen om te bepalen welk systeem het beste bij uw situatie past en wat de mogelijke besparingen zijn die u kunt behalen. Elke woning of pand is uniek en vereist dus een specifieke aanpak om het beste resultaat te behalen. De adviseurs van koelblok  kan u helpen om de juiste keuze te maken en om te bepalen welke stappen u kunt nemen om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen.

Wat is het verschil tussen een airconditioner en een hybride warmtepomp?


Ze lijken best veel op elkaar en toch zijn ze verschillend. beiden systemen maken gebruik van koudemiddelen en maken ze  gebruik van warmtewisselaars om warmte te ontrekken uit de lucht en die te verplaatsen naar een andere gebied. 

Airconditioning:

Een airconditioning of simpel gezegd airco is een systeem dat gebruikt wordt om de lucht in een ruimte te koelen of te verwarmen. Een airco bestaat uit een buiten en een binnenunit. De buitenunit bevat een compressor, die de koelvloeistof circuleert, en een condensor, waar de koelvloeistof gasvormig wordt. De binnenunit bevat een verdamper, waar de koelvloeistof vloeibaar wordt, en een ventilator die de verkoelende lucht door de ruimte blaast.

Wanneer je de airco inschakelt, zuigt de binnenunit warme lucht uit de ruimte en leidt deze via de verdamper naar de buitenunit. Hier wordt de warme lucht in contact gebracht met de koelvloeistof, waardoor de lucht afkoelt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer teruggeblazen de ruimte in, waardoor de temperatuur daalt.

Op deze manier kan een airco dus zowel koelen als verwarmen, afhankelijk van de gewenste temperatuur in de ruimte.

Hybride warmtepomp:

Een hybride warmtepomp werkt op een soortgelijke manier als een gewone warmtepomp, met het verschil dat het ook gebruik maakt van een cv-ketel om de woning te verwarmen. In de winter wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt, kan de warmtepomp zelf niet genoeg warmte produceren om de woning te verwarmen. In dat geval schakelt de hybride warmtepomp over op de cv-ketel om de woning te verwarmen.

In de zomer kan de hybride warmtepomp ook gebruikt worden om de woning te koelen door middel van een omgekeerde werking. De hybride warmtepomp haalt warmte uit de woning en geeft dit af aan de buitenlucht. De hybride warmtepomp heeft dus de mogelijkheid om zowel te verwarmen als te koelen, wat het een veelzijdige en energiezuinige oplossing maakt voor het verwarmen en koelen van een woning.

koelblok airconditioning offerta aanvragen Airco split-unit inclusief montage airconditioning airco koelt niet meer Split airco valt uit split unit Split unit airco trilt airco maakt lawaai mijn airco stinkt Mijn split unit airco lekt Split unit airco blaast niet meer Airco reageert niet airco filters vervangen en schoonmaken Split unit airco zelf installeren
wat is een hybride warmtepomp

Investeer in een duurzame toekomst met een hybride warmtepomp

Voel jij je ook bezorgd over je energieverbruik en het milieu? Overweeg dan om te investeren in een hybride warmtepomp. Deze duurzame oplossing kan jouw huishouden helpen om afhankelijkheid van aardgas te verminderen en bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst. Maak gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie om te profiteren van belastingvoordeel bij de aanschaf van een hybride warmtepomp. Neem contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe een hybride warmtepomp jou kan helpen om energiezuinig te leven.

Koelblok.nl

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023