fbpx

Mijn split unit airco reageert niet?

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Mijn airco reageert niet goed? Waarom?

Split airco valt uit split unit mijn airco stinkt Mijn split unit airco lekt Split unit airco blaast niet meer 
airco reageert niet

Er kunnen verschillende situaties voorkomen waarom een split unit airconditioning niet goed functioneert of werkt. hier hebben we een paar veel voorkomende situaties uitgelegd.

Airco reageert niet! gaat helemaal niet aan! wat moet ik doen?

Misschien wel een cliche, maar het gebeurd echt. Controleer de batterijen van de afstandbediening van je airco. Als de batterijen in de afstandsbediening leeg zijn, kan dit ervoor zorgen dat de split unit airco natuurlijk niet reageert en of de afstandsbediening stuk is. Controleer regelmatig of de batterijen nog voldoende zijn en vervang ze indien nodig.

Wat kan ik doen als de afstandsbediening en de batterijen in orde zijn, maar mijn airco reageert niet?

Als de bedieningsmodule  en de batterijen in orde zijn, maar de split unit airco geeft nog steeds signaal, kan dit mogelijk wijzen op een probleem met de stroomtoevoer of de thermostaat. Controleer eerst goed of de stekker goed aangesloten is in het stopcontact en of de stoppen niet zijn uitgevallen. Als dat niet het geval is, kan het helpen om de thermostaat te resetten en te controleren of deze goed is afgesteld. Als dat ook niet werkt, kan het raadzaam zijn om een contact op te  nemen met een airco monteur. die kan het probleem wel oplossen.

Airconditioning gaat wel aan, maar mijn airco reageert niet op de thermostaat of afstandsbediening?

Als de split unit airco wel aangaat, maar niet reageert op de thermostaat of afstandsbediening, kan dit mogelijk wijzen op een probleem met de airco unit zelf. In dit geval is het raadzaam om een airco monteur te raadplegen. die kan dit probleem oplossen

Airco buitenunit draait niet! Wat kan ik doen?

Als de airco buitenunit niet draait, kan dit mogelijk wijzen op een probleem met de stroomtoevoer, de motor of de compressor. in sommige gevallen kan dit ook de oorzaak zijn van de koelleiding lekkage in dit geval koelt of verwarmt je airco niet.

Geen antwoord op je vraag gekregen?

Lijkt je probleem wel op een van de situaties die hierboven zijn aangegeven, maar is het net iets anders of helemaal niet? Dan stel ik voor om te kijken in onze algemene kennisbank.

Daar vind je de meest voorkomende situaties met betrekking tot split unit airco’s en de bijbehorende oplossingen. Wellicht kun je hier antwoord krijgen op je vraag of probleem. Ga naar de link voor meer kennis en informatie hieronder of neem contact met ons op voor deskundig advies.

koelblok airconditioning offerta aanvragen Airco split-unit inclusief montage airconditioning airco koelt niet meer Split airco valt uit split unit Split unit airco trilt airco maakt lawaai mijn airco stinkt Mijn split unit airco lekt Split unit airco blaast niet meer
Airco reageert niet

Repareren of vervangen?

of je hebt andere problemen met  je airco twijfelt of je de split unit airco moet laten repareren of vervangen, is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen om het te laten inspecteren.

Als de airco helemaal niet meer werkt, is vervanging onvermijdelijk. Maar als de kosten voor de reparatie te hoog zijn, kan vervanging soms de meest economische optie zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat je split unit airco regelmatig moet laten onderhouden om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het systeem op zijn best blijft presteren. Als je wilt weten wat de kosten zijn voor het vervangen van je airco, kun je een offerte aanvragen bij ons, voor advies en kosten.

Onze partners zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van split unit airco montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven.

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023