fbpx

Wat is een monoblock airco zonder buitenunit?

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Monoblock airco zonder buitenunit

Een monoblock airco zonder buitenunit is, zoals de naam al doet vermoeden, een airconditioningsysteem dat volledig als één enkele eenheid werkt. In tegenstelling tot de traditionele split-systemen die bestaan uit een binnen- en een buitenunit, heeft de monoblock airco alles in één enkele behuizing. Ook wel een wand airco zonder buitenunit genoemd.

Wand airco zonder buitenunit


-monoblock airco zonder buitenunit- -wand airco zonder buitenunit- -airconditioning-

De werking van de monoblock airco

Het principe achter een monoblock airco is vrij eenvoudig:

 • Luchtintake: De airco zuigt warme lucht uit de ruimte aan met behulp van een ventilator.
 • Koelproces: Deze warme lucht wordt vervolgens door een verdamper geleid waar koelvloeistof de warmte absorbeert en de lucht afkoelt.
 • Luchtcirculatie: De nu afgekoelde lucht wordt weer de kamer in geblazen, wat zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.

Dit proces blijft doorgaan totdat de gewenste kamertemperatuur is bereikt, zoals ingesteld op de thermostaat van de airco.


Waarom kiezen voor een monoblock airco zonder buitenunit?

De voordelen van deze systemen zijn legio:

 • Esthetiek en ruimtebesparing: Omdat er geen buitenunit is, zijn er minder installatieproblemen, en het esthetisch aspect van je woning of kantoor blijft behouden.
 • Eenvoudige installatie: Een monoblock airco kan in veel gevallen gemakkelijker en sneller worden geïnstalleerd dan een split-unit, wat tijd en geld kan besparen.
 • Energie-efficiëntie: Deze aircosystemen zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, wat op de lange termijn kan leiden tot besparingen op de energierekening.

Aandachtspunten bij de keuze van een monoblock airco

Als je overweegt om een monoblock airco zonder buitenunit aan te schaffen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Koelvermogen: Afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin je de airco wilt plaatsen, moet je rekening houden met het koelvermogen van het apparaat.
 • Energieverbruik: Het is altijd een goed idee om te kijken naar het energielabel en de efficiëntie van het apparaat.
 • Geluidsproductie: Omdat alles in één eenheid is geïntegreerd, kan het geluidsniveau iets hoger zijn dan bij een split-unit. Vraag ons om een offerte op maat voor advies over het meest geschikte model voor jouw situatie.

Technische specificaties van de monoblock airco

4

Wanneer we het hebben over een technologisch apparaat zoals de monoblock airco zonder buitenunit, is het belangrijk om enkele technische specificaties te kennen die het functioneren en de prestaties van het apparaat bepalen.

Koelvloeistof

De koelvloeistof speelt een cruciale rol in elk airconditioningsysteem. Het is deze vloeistof die helpt bij het onttrekken van warmte uit de lucht en zo bijdraagt aan het koelen van de ruimte. Moderne monoblock airco’s maken vaak gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen.

Energieverbruik

Energie-efficiëntie is een sleutelfactor in de hedendaagse airconditioningsystemen. Een hoogwaardige monoblock airco zou een goede energie-efficiëntieclassificatie moeten hebben, wat niet alleen zorgt voor besparingen op de energierekening maar ook bijdraagt aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Luchtfilters

Geavanceerde monoblock airco’s zijn vaak uitgerust met luchtfilters die helpen bij het verwijderen van stof, pollen en andere onzuiverheden uit de lucht, wat zorgt voor een gezondere binnenlucht.


Installatie en onderhoud

De installatie van een monoblock airco zonder buitenunit is relatief eenvoudiger in vergelijking met de traditionele split-unit systemen. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Plaatsing

Het kiezen van de juiste plaats voor de airco is cruciaal voor een optimale werking. Het wordt aanbevolen om de airco op een plaats te installeren waar de luchtcirculatie onbelemmerd is. Vermijd plekken achter gordijnen of meubels.

Onderhoud

Net als elk ander apparaat, heeft een monoblock airco regelmatig onderhoud nodig voor een optimale werking en levensduur. Het regelmatig schoonmaken van de filters, het controleren van de koelvloeistof en het zorgen voor algemene netheid van het apparaat zijn essentiële onderhoudstaken. Bekijk onze kennisbank voor meer tips over het onderhoud van je airco.


Veelvoorkomende vragen over de monoblock airco

Hoe vaak moet ik de filters van mijn monoblock airco reinigen?

7

Het wordt over het algemeen aanbevolen om de filters eens per maand te controleren en indien nodig te reinigen. Dit kan variëren afhankelijk van de luchtkwaliteit in uw omgeving.

Kan ik mijn monoblock airco zelf installeren?

airco inclusief montage - airco inclusief installatie - airco offerte aanvragen - airco kopen -airco kosten

Hoewel de monoblock airco zonder buitenunit eenvoudiger te installeren is dan andere systemen, wordt het altijd aanbevolen om een professional in te schakelen voor de installatie om een optimale werking en veiligheid te garanderen.

Wat is het geluidsniveau van een airco zonder buitenunit?

Olimpia Splendid Monoblock - -monoblock airco zonder buitenunit- -wand airco zonder buitenunit- -airconditioning-

Hoewel ze over het algemeen stiller zijn dan oudere modellen, kan het geluidsniveau variëren afhankelijk van het merk en model. Het is altijd een goed idee om dit te controleren voordat u een aankoop doet.

Top Monoblock Airco Modellen op de Markt

Met de toenemende populariteit van monoblock airco’s zonder buitenunit, is er een overvloed aan merken en modellen beschikbaar. Hier is een overzicht van enkele van de beste modellen die worden aanbevolen door experts, waaronder die van Olimpia splendid


Kenmerken van een Goede Monoblock Airco

Voordat we naar de topmodellen kijken, zijn hier enkele eigenschappen die je moet overwegen bij het kiezen van een monoblock airco:

 • Energie-efficiëntie: Een goede airco zou een hoge energie-efficiëntieclassificatie moeten hebben.
 • Geluidsniveau: Hoe stiller, hoe beter, vooral voor woon- en slaapkamers.
 • Geavanceerde functies: Denk aan functies zoals wifi-connectiviteit, slaapmodus, en automatische temperatuurregeling.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Het gaat niet alleen om de prijs, maar ook om wat je krijgt voor die prijs.

Aanbevolen Modellen

-monoblock airco zonder buitenunit- -wand airco zonder buitenunit- -airconditioning-
 • Unico Air 25 HP EVA: Bekend om zijn stille werking en energiezuinigheid. Ideaal voor een slaapkamer of middelgrote ruimtes Bekijk het hier.
 • De Unico Pro 35 HP EVA : Een topkeuze voor grotere ruimtes. Het heeft een indrukwekkend koelvermogen en is toch energiezuinig. Meer details vind je op onze website.

Conclusie

Een monoblock airco zonder buitenunit kan een uitstekende keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënt, esthetisch aangenaam en gemakkelijk te installeren koelsysteem. Of je nu een kleine studio hebt of een groter huis, er is zeker een model dat aan je behoeften voldoet.

Bij Koelblok Airconditionings bieden we een breed scala aan monoblock airco’s zonder buitenunit, met de garantie van kwaliteit en professionaliteit. Vraag nu een offerte op maat aan en ontdek welk model het beste bij jouw behoeften past!


We hopen dat deze gids nuttig is geweest bij het vergroten van je begrip van monoblock airco’s zonder buitenunit. Voor meer informatie over airconditioning en andere gerelateerde onderwerpen, bezoek je onze kennisbank.

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023