fbpx

Airco koelt niet meer

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Mijn airco koelt niet meer! wat kan ik doen?

Belangrijk!
Om ervoor te zorgen dat je airconditioning goed werkt, is het belangrijk om te controleren of het apparaat correct is geïnstalleerd. Dit kan worden gedaan door een erkend servicebedrijf. Als de installatie of aansluitingen tussen de verschillende units niet goed zijn uitgevoerd, kan de airconditioning niet goed functioneren en kan het vervelende problemen opleveren.

Airco koelt niet meer goed of helemaal niet meer werkt, kunnen er verschillende oorzaken aan de basis liggen. Hieronder geef ik een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

Controleer of de airconditioning voldoende spanning krijgt.

Soms kan een stroomonderbreking of een probleem met de stroomvoorziening ervoor zorgen dat de airco niet goed werkt.

Controleer of de filters van de airco schoon zijn.

Als de filters verstopt zijn, kan dit de luchtstroom belemmeren en kan de airco minder efficiënt koelen. Maak de filters regelmatig schoon of vervang ze als dat nodig is.

Controleer of het koelmiddel op het juiste niveau is.

Als het koelmiddel te laag is, kan de airco niet efficiënt koelen. Bij veel airco’s krijg je een melding te zien op de display. zo niet Laat dit controleren en eventueel bijvullen door een professioneel bedrijf.

Controleer of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld.

Als de thermostaat te hoog is ingesteld, zal de airco minder koelen. Zet de thermostaat lager om te zien of dit het probleem oplost.

Controleer of er obstakels zijn die de luchtstroom belemmeren.

Zorg ervoor dat de luchtroosters niet geblokkeerd zijn door meubels of andere obstakels.

split airco koelt niet meer goed | Probleem is nog steeds niet opgelost?
Als je deze stappen hebt gevolgd en het probleem nog steeds niet is opgelost, kan het zijn dat het een ander probleem is met je airconditioning. Hier onder hebben we nog een aantal stappen die je kan bekijken.

Airco Knipperende lampjes airco leiding vervangen airco leiding geknikt Airco verwarmt niet meer
Airco koelt niet meer

Zorg ervoor dat je airconditioning op een plaats is geïnstalleerd die zoveel mogelijk uit de buurt is van warmtebronnen, 
zoals ovens en kookplaten, om de prestaties van het apparaat te optimaliseren. Als je twijfelt over de geschikte plaats voor het apparaat, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf voor professioneel advies.

Zorg ervoor dat de koelcapaciteit van je airconditioning geschikt is voor de ruimte waarin het is geïnstalleerd. 
Controleer of het apparaat voldoende koelvermogen heeft voor de grootte van de ruimte. Als dit niet het geval is, kan het nodig zijn om het apparaat te vervangen of te verplaatsen naar een geschikte locatie. Gebruik de BTU-waarde van het apparaat om te bepalen of het geschikt is voor de ruimte waarin het is geïnstalleerd. 

Controleer de temperatuurinstelling van je airconditioning om ervoor te zorgen dat het apparaat koele lucht blaast. 
Zet de temperatuur op een lagere stand dan de huidige kamertemperatuur. Als je wilt dat het apparaat koelere lucht produceert, verlaag dan de temperatuurinstelling.

Controleer of de luchtfilters van je airconditioning vuil of verstopt zijn.
Zorg ervoor dat de filters om de drie maanden worden gecontroleerd en gereinigd, of zodra de prestaties afnemen. je airco koelt niet meer of niet goed bij Vuile of verstopte filters, die kunnen leiden tot een slechte luchtcirculatie in de kamer. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies over het reinigen van de filters

Controleer regelmatig of de condensor en condensor spoelen van je airconditioning vuil of verstopt zijn. 
Vuilophoping kan leiden tot afnemende prestaties van het apparaat. Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het reinigen van deze onderdele

Controleer de luchtinlaat– en luchtuitlaat openingen op obstakels of vuil en reinig indien nodig. 
Ook de buitenunit moet worden gecontroleerd op obstakels of vuil in de luchtinlaat- en luchtuitlaat openingen. de Airco koelt niet meer optimaal als de buiten unit verstopt raakt door vuil ophoping.

 Zorg ervoor dat de airconditioning efficiënt kan werken
Door ramen, deuren en ventilatiepunten te sluiten. Zo blijft de koude lucht binnen en ontsnapt deze niet uit de ruimte.

Controleer of de kamertemperatuur te hoog is, 
Wat het afkoelen van de lucht kan vertragen. op de meeste airco’s heb je een functie mode genaamd turbo, super, jet mode of een andere benaming wat hier op lijkt. Gebruik deze functie om je airco op de turbo stand te zetten zodat de luchtcirculatie van je airco sneller gaat koelen

Controleer of je de Fan Mode hebt uitgeschakeld en zet de bedrijfsmodus op Koelen
als je fan mode op uitgeschakeld staat dan gebeurd er niet veel in je binnen unit. de koelelementen worden wel koud, maar de lucht wordt er niet uit geblazen. 

Controle laten uitvoeren op te weinig koelmiddel
Hiervoor is het verstandig om een erkend servicebedrijf in te schakelen voor controle en eventuele bijvulling. neem contact met ons op. wij kunnen de airco controleren op problemen en als het nodig is doen we ook het bijvullen van het koelmiddel in de airco

Airco koelt niet meer? | Technische situaties
Voor het oplossen van technische problemen met je airconditioning, is het aan te raden om contact op te nemen met een erkend servicebedrijf. Dit zal je helpen om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

koelblok airconditioning offerta aanvragen Airco split-unit inclusief montage
airconditioning
airco koelt niet meer

Repareren of vervangen?

Je airco koelt niet meer of je airco koelt niet bij warm weer en je twijfelt of je de airco moet laten repareren of vervangen, is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen om het te laten inspecteren. Als de airco helemaal niet meer werkt, is vervanging onvermijdelijk. Maar als de kosten voor de reparatie te hoog zijn, kan vervanging soms de meest economische optie zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat je airco regelmatig moet laten onderhouden om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het systeem op zijn best blijft presteren. Als je wilt weten wat de kosten zijn voor het vervangen van je airco, kun je een offerte aanvragen bij ons, voor advies en kosten.

Onze partners

zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven.

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023