fbpx

Essentiële Gids: Koelcapaciteit Berekenen voor de Perfecte Airco

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Uw koelcapaciteit berekenen? welke airco heb ik nodig? Het koelvermogen van een airconditioner wordt uitgedrukt in kW of BTU. In dit artikel leggen we uit hoeveel BTU per kubieke meter je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden.

Het Koelcapaciteit berekenen van je Airconditioner

Welke airco heb ik nodig

  • De btu berekenen en hoeveel koelcapaciteit je nodig hebt voor een airconditioner, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte en hoe warm het daar wordt” moet worden “Om de BTU te berekenen en te bepalen hoeveel koelcapaciteit je nodig hebt voor een airconditioner, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte en hoe warm het daar wordt.”
  • “Een eenvoudige vuistregel is om 30 tot 50 watt koelvermogen per kubieke meter ruimte te gebruiken” is correct.
  • “Dus, als je bijvoorbeeld een kamer hebt van 60 kubieke meter die gemiddeld warm wordt, moet je de grootte van de kamer vermenigvuldigen met een factor van 40” is correct, maar het zou duidelijker zijn als het is geformuleerd als “Dus, als je bijvoorbeeld een gemiddeld warme kamer hebt van 60 kubieke meter, vermenigvuldig je de grootte van de kamer met een factor van 40.”
  • “Dit geeft je de benodigde koelcapaciteit in watt” is correct.
  • “Om het om te zetten naar kilowatt, deel je het door 1000” is correct.
  • “Het is belangrijk om een professional te raadplegen om de juiste koelcapaciteit voor jouw specifieke situatie te bepalen” is correct.

Hoe bereken je de koelcapaciteit?

Bijv.: 60 m3 x factor 40 (gem. warme ruimte) = 2400 W of 2,4 kW. Je hebt dus een airco nodig met een capaciteit van 2,4 kW. Vuistregel: 30-50 W koelvermogen per m3. Laat een professional de juiste koelcapaciteit bepalen.

kw berekenen airco btu berekenen airco airco kopen Prijs airco inclusief montage inclusief installatie kostprijs - Airco kopen in Haarlem - split airco - inclusief installatie - inclusief montage
dit is een tabel met een kilowatt (kW) berekening voor een airconditioning

hoeveel kw airco per m3 heb ik nodig?

Verschillende klassen van isolatie worden gebruikt om de hoeveelheid koeling die nodig is voor een ruimte te bepalen. Deze klassen worden bepaald op basis van verschillende factoren, zoals het aantal ramen, de aanwezigheid van buitenmuren en het soort dak.

Klasse I: Zeer goed geïsoleerde ruimtes hebben weinig ramen en geen buitenmuren aan de zon-zijde, of ze hebben een plat dak. Deze ruimtes hebben over het algemeen minder koeling nodig dan minder goed geïsoleerde ruimtes.

Klasse II: Goed geïsoleerde ruimtes hebben niet veel ramen en weinig buitenmuren met de zon erop, en hebben geen plat dak. Deze ruimtes hebben meer koeling nodig dan Klasse I-ruimtes, maar nog steeds minder dan minder goed geïsoleerde ruimtes.

Klasse III: Gemiddeld geïsoleerde ruimtes hebben enkele ramen en een enkele buitenmuur, en staan gedeeltelijk in de zon. Deze ruimtes hebben meer koeling nodig dan Klasse II-ruimtes.

Klasse IV: Matig geïsoleerde ruimtes hebben relatief veel ramen en buitenmuren met al dan niet veel zon, en hebben een plat dak. Deze ruimtes hebben nog meer koeling nodig dan Klasse III-ruimtes.

Klasse V: Slecht geïsoleerde ruimtes zijn vrijstaand, hebben veel ramen en bevinden zich onder een (plat) dak. Deze ruimtes hebben nog meer koeling nodig dan Klasse IV-ruimtes.

Klasse VI: Zeer slecht geïsoleerde ruimtes zijn bijvoorbeeld aangebouwde serres met veel glas, die continu in de zon staan. Deze ruimtes hebben de meeste koeling nodig van alle klassen.

Hoe de Koelcapaciteit BTU berekenen en isolatieklasse bepalen

Belangrijke factoren bij het selecteren van een airco
Om te bepalen hoeveel koeling er nodig is voor een specifieke ruimte, is het belangrijk om de inhoud van de ruimte te weten in kubieke meters (m3). Dit kan worden gebruikt om te bepalen welke klasse van isolatie van toepassing is en hoeveel koeling nodig is om de ruimte comfortabel te houden.
Om het juiste koelvermogen voor jouw ruimte te bepalen, kun je gebruik maken van de koelvermogen berekenen formule.

Als eerste bepaal je in welke isolatieklasse jouw te koelen ruimte valt. Dit kan variëren van zeer goed geïsoleerd (klasse I) tot zeer slecht geïsoleerd (klasse VI). Vervolgens bepaal je de inhoud van de ruimte in m3. Dit doe je door de oppervlakte van de ruimte (in m2) te vermenigvuldigen met de hoogte van de ruimte (in m). Met deze twee gegevens kan je in een schema aflezen hoeveel BTU je nodig hebt voor jouw situatie.

koelblok Airco vermogen in W Btu 2
Essentiële Gids: Koelcapaciteit Berekenen voor de Perfecte Airco 1

koelcapaciteit berekenen

Airco berekenen btu | Hoe bereken je de koelcapaciteit?

Over het algemeen geldt dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt. Dit kan echter verschillen afhankelijk van de isolatieklasse en de inhoud van de ruimte.

Bij de airconditioner’s, wordt het koelvermogen doorgaans uitgedrukt in kW en BTU. De relatie tussen kW en BTU is als volgt: 1 kW = 3,410 BTU/u. Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een airconditioner te letten op het juiste koelvermogen, uitgedrukt in kW of BTU.

De Juiste Airconditioner voor Uw Huis

In de zoektocht naar een comfortabel thuis is de keuze van de juiste airconditioner cruciaal. Met talloze opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de airconditioner te vinden die het beste bij uw behoeften past. In deze gids, aangeboden door Koelblok Airconditionings, verkennen we de verschillende aspecten van airconditioners, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Het kiezen van de juiste airconditioner is cruciaal voor comfort in uw woning. Met het uitgebreide aanbod op de markt kan dit een uitdaging zijn. Koelblok Airconditionings helpt u de verschillende aspecten van airconditioners te begrijpen met een informatieve gids. Gebruik onze BTU-calculator om het benodigde koel- of verwarmvermogen te berekenen. Deze tool schat het vermogen op basis van uw ruimteafmetingen, rekening houdend met 30 tot 50 watt per kubieke meter. Voor meer informatie en het bepalen van De juiste airconditioner voor uw huis of kantoor, bezoek onze pagina:

Aan de onderkant van deze pagina kunt u de grootte van uw ruimte invoeren en direct de koelcapaciteit berekenen en zien hoeveel BTU en kW u nodig heeft voor de juiste airco.

Koelcapaciteit en BTU Berekenen

Koelcapaciteit en BTU Berekenen

Gebruik een punt als decimaal scheidingsteken (bijv. 3.5)


3.5 kw airco hoeveel m3 ?

Als je wilt weten hoeveel m2 gelijk is aan 12000 BTU, dan hangt dit af van de hoogte van het plafond van de ruimte. Over het algemeen wordt aangenomen dat 12000 BTU geschikt is voor een ruimte van ongeveer 25-35 m2 met een gemiddelde plafondhoogte. Voor een ruimte met een hoger plafond kan een airco met een hogere capaciteit nodig zijn.
Omgekeerd, als je wilt weten hoeveel m3 gelijk is aan 12000 BTU, moet je de BTU-waarde delen door 293, wat de verhouding is tussen BTU en kubieke meter.

Als je wilt weten hoeveel kubieke meter (m3) je nodig hebt voor een airco van 5 KW, kun je de capaciteit van de airco delen door 30-50 watt per kubieke meter om het benodigde aantal kubieke meters te vinden.
Als je wilt weten hoeveel m2 geschikt is voor een airco van 2,5 KW, is het afhankelijk van de hoogte van het plafond van de ruimte. Over het algemeen is een airco van 2,5 KW geschikt voor een ruimte van ongeveer 10-18 m2 met een gemiddelde plafondhoogte.
Vergeet niet dat het belangrijk is om een professional te raadplegen om de juiste airco te kiezen voor jouw specifieke situatie. Onze experts kunnen je helpen met het berekenen van de benodigde capaciteit en het vinden van de beste airco voor jouw ruimte. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Bij Koelblok ben je verzekerd van stek gecertificeerde monteurs. Dit houdt in dat onze monteurs vakkundig en veilig omgaan met koeltechnische installaties en de benodigde certificering hebben om deze werkzaamheden uit te mogen voeren. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw airco of koelinstallatie op de juiste wijze wordt geïnstalleerd en onderhouden, volgens de geldende regelgeving. Onze monteurs zorgen voor een professionele en betrouwbare service, zodat jij zorgeloos kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023