fbpx

Kennisbank: Duurzame Verwarming en koeling - Ontdek onze Oplossingen in Airconditionings en Warmtepompen

Meer dan Producten - Wij Delen Slimme Comfortoplossingen en Kennis!

Verwarming vormt een aanzienlijke bron van energieverbruik in huishoudens, waarbij meer dan de helft van je totale energieverbruik wordt toegeschreven aan verwarming. Door te kiezen voor duurzame verwarmingsopties kun je niet alleen aanzienlijk op kosten besparen, maar ben je ook goed voorbereid op wonen zonder aardgas. Maar welke opties zijn het meest geschikt? En hoe kun je ervoor zorgen dat je huis in de zomer koel blijft? koelbok presenteert hieronder een overzicht van de beschikbare mogelijkheden.

34 658438b4ab7c1

Vrijblijvend advies

Optimaliseer jouw woning of kantoor

Beantwoord een paar vragen over jouw woning en stel je persoonlijke verbeteringsplan samen. Zo krijg je direct inzicht in de verwachte kosten en de mogelijke voordelen die je kunt behalen

Oplossingen voor Duurzame Verwarming en Koeling

Ontdek de rijke kennis en uitgebreide ervaring van onze deskundige monteurs op onze informatieve kennisbankpagina. Wij bieden u diepgaande inzichten en antwoorden op veelgestelde vragen, evenals praktische oplossingen en waardevolle tips voor het efficiënt onderhouden en gebruiken van uw airconditioning. Profiteer van ons deskundig advies over zaken als het regelmatig vervangen of reinigen van het filter, het optimaal instellen van uw airconditioning en het vermijden van continu gebruik op de laagste stand, wat allemaal bijdraagt aan een effectiever en duurzamer gebruik van uw apparaat.

Daarnaast verstrekken wij onderhoudstips, waaronder het belang van regelmatige inspecties en professioneel onderhoud, en adviezen voor het schoon en stofvrij houden van de omgeving rondom uw binnenunit. We bieden ook oplossingen voor veelvoorkomende storingen, zoals koelproblemen, ongebruikelijke geluiden en lekkages, om u te verzekeren van een optimale werking van uw airco.

Wij streven ernaar onze kennisbankpagina voortdurend te actualiseren met de nieuwste ontwikkelingen en expertise op het gebied van airconditioning, dankzij de jarenlange ervaring van onze monteurs. Wij nodigen u uit om deze pagina regelmatig te bezoeken voor de nieuwste informatie. Heeft u vragen of ervaart u specifieke problemen met uw airconditioning? Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd klaar om u met raad en daad bij te staan.

Inzicht in Onderwerpen

Wat is een warmtepomp

Een Hybride warmtepomp is een apparaat dat gratis warmte uit de omgeving haalt en deze gebruikt om huizen te verwarmen of om warm water te produceren

30 658438b3193ca

Een split unit airco word een word vaak gebruikt om te koelen of te verwarmen. Een airco kan helpen de binnenlucht te optimaliseren door warme lucht  te verwijderen en  te vervangen door koele lucht.

13 658438ac49c48

De Term “airconditioner” houdt in dat lucht ontvochtigen met een airconditioner split unit niet alleen geschikt is voor het ontvochtigen van de ruimte. 

12 658438abe0173

Regelmatige ventilatie en frisse lucht zijn belangrijk. We brengen tegenwoordig veel tijd door in onze huizen. Thuis wonen en werken worden vaak gecombineerd,
dus schone lucht in huis is erg belangrijk.

25 658438b16f722

wat zijn de functies van een airconditioner? | Een airco is niet alleen handig voor de zomer, maar kan ook gebruikt worden in de winter. Bovendien heeft het niet alleen de functie om te koelen, maar kan ook verwarmenventileren, zuiveren en ontvochtigen

31 658438b3d3b1a

Een airconditioning kan ook gebruikt worden om je huis te verwarmen. Tegenwoordig kunnen de meeste airco’s, naast koelen, ook energiezuinig verwarmen.

24 658438b0c6e05

Bij het installeren/monteren van een airco is het van belang om goed te overwegen waar je de binnen- en buitenunit wilt plaatsen. Je wilt natuurlijk niet dat de airco in je woonkamer koude lucht recht in je gezicht blaast of dat de buitenunit op een onhandige plek staat. 

Uw koelcapaciteit berekenen? welke airco heb ik nodig? Het koelvermogen van een airconditioner wordt uitgedrukt in kW of BTU. In dit artikel leggen we uit hoeveel BTU per kubieke meter je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden.

1 658438a793c86

Wist je dat je je huis ook kunt verwarmen met airco? Door te investeren in een airco met zonnepanelen profiteer je van de voordelen van beide functies. Het gebruik van zonne-energie om je airco van stroom te voorzien, biedt veel voordelen voor zowel het milieu als je portemonnee.

Split airco valt uit split unit mijn airco stinkt Mijn split unit airco lekt Split unit airco blaast niet meer airco reageert niet airco filters vervangen en schoonmaken ijsvorming buitendeel airco

Een airco kan een efficiënte manier zijn om uw huis koel te houden tijdens warme zomermaanden, maar het is belangrijk om te weten hoeveel stroom een airco verbruikt om bewust om te gaan met energie en kosten te besparen. 

36 658438b57147e

De hedendaagse technologie heeft ons talloze innovaties gebracht, en een van die innovaties is deairco zonder buitenunit. Maar wat betekent dit precies en waarom kiezen zoveel huiseigenaren en bedrijven voor dit type airconditioning? 

Milieuwetgeving en Subsidieregelingen

7 658438a9acd2f

Ben je ondernemer en denk je erover om een aircosysteem te installeren in jouw pand? Dan ben je op het juiste spoor, want de overheid ondersteunt ondernemers die investeren in duurzame energie of energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals een EIA subsidie warmtepomp

De Wereld van Airconditionings en Warmtepompen: Merken en Modellen

7

Een monoblock airco zonder buitenunit is, zoals de naam al doet vermoeden, een airconditioningsysteem dat volledig als één enkele eenheid werkt. In tegenstelling tot de traditionele split-systemen die bestaan uit een binnen- en een buitenunit,

6

Airconditioning is inmiddels een essentieel onderdeel geworden van veel huizen en kantoren, vooral tijdens hete zomermaanden. De keuze voor het juiste type airconditioner kan echter overweldigend zijn. Er is een oplossing die zich onderscheidt van de rest, namelijk de Olimpia Splendid Monoblocks.

4 650ae24823141

In de zoektocht naar een comfortabel thuis is de keuze van de juiste airconditioner cruciaal. Met talloze opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de airconditioner te vinden die het beste bij uw behoeften past. In deze gids, aangeboden door Koelblok Airconditionings

''Toshiba airco'' ''Toshiba Haori''

Als experts op het gebied van wooncomfort en energie-efficiëntie, zijn we verheugd om de Toshiba Haori Design Airco aan te bevelen als de perfecte keuze om jouw huis koel en comfortabel te houden, ongeacht het seizoen.

Plafond-airco Inbouw

Of het nu gaat om je woning, kantoor of bedrijfspand, een inbouw cassette airco kan de temperatuur reguleren en de luchtkwaliteit verbeteren, wat bijdraagt aan een aangename leef- of werkomgeving. In deze ultieme gids bespreken we alles wat je moet weten over plafond airco, van de voordelen en installatie tot het onderhoud en de prijs.

Daikin FTXJ Emura zwart

Als het gaat om comfortabel wonen, is de keuze voor een airco van groot belang. Een van de meest geavanceerde en stijlvolle opties op de markt is de Daikin Emura. Met zijn innovatieve technologie, energie-efficiëntie en minimalistische design is de Daikin Emura de perfecte keuze voor een aangenaam binnenklimaat in elk seizoen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de Emura Daikin en waarom het een uitstekende keuze is voor jouw woning.

Daikin-Comfora-ftxp ' Daikin comfora

Als experts in airconditioning, zijn we verheugd om u de Daikin Comfora Airco voor te stellen, een geavanceerd systeem dat comfort en efficiëntie combineert om uw leefruimtes aangenaam te koelen en te verwarmen. In dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en installatie van de Daikin Comfora Airco bespreken, en u laten zien waarom dit systeem uw beste keuze is voor klimaatbeheersing in uw woning of kantoor.

‘’Daikin Perfera Duo split - 2x 2.5kW FTXM25’’ ‘’Daikin Perfera Duo split - 1x 2.5kW + 1x 3.5kW’’ ‘’Daikin Perfera Duo-split – 2x 3.5kW FTXM35’’ ‘’Daikin Perfera Duo split - 2×3.5kW FTXM35 - 2MXM68’’ ‘’2MXM40 4.0kW’’ ‘’2MXM50’’ ‘’Daikin airco’’ ‘’Multi split’’ ‘’FTXM25 + FTMX35’’ ‘’18000Btu’’

Wilt u genieten van optimaal comfort in uw huis, ongeacht het weer buiten? De nieuwe Perfera airco wandgemonteerde unit van Daikin airco is de perfecte oplossing. Met zijn stijlvolle ontwerp, fluisterstille werking en geavanceerde klimaatbeheersingskenmerken zorgt Daikin Perfera ervoor dat uw woon- of werkruimte altijd de ideale temperatuur heeft. Of het nu gaat om verwarmen of koelen, Perfera biedt u de beste prestaties en functionaliteiten om van uw huis een comfortabele plek te maken waar u kunt ontspannen, genieten en productief kunt zijn.

27 658438b24ef66

Je wilt een airco kopen inclusief montage om in huis te laten plaatsen? Er zijn verschillende opties en elk airconditioner type heeft zijn eigen kostprijs. Bekijk in dit artikel wat de airco prijzen zijn en de beschikbare mogelijkheden, ontdek hoeveel een airco je zal kosten inclusief installatie.

LG Prestige Airco LG-F09MT-prestige-Dual-prestige

Op zoek naar een energiezuinige en stijlvolle airconditioner? Ontdek de LG Prestige! Met zijn geavanceerde functies, waaronder een A+++ energielabel, fluisterstille werking en gebruiksvriendelijke bediening, is de LG Prestige de ideale keuze voor uw huis of kantoor. Bekijk onze pagina voor meer informatie over de LG Prestige modellen, inclusief de 2,5 kW en 3,5 kW varianten, hun koel- en verwarmingscapaciteiten, en hoe ze uw comfort kunnen verbeteren. Klik hier voor alle details en maak de juiste keuze voor uw klimaatbeheersing.

Onderhoud van je airco

29 658438b316a74

Heb je vermoedens dat je airconditioner leiding aan vervanging toe is? In dit artikel krijg je alle informatie die je nodig hebt om dit te bepalen.

19 658438aec4539

Een Split unit Airco zelf installeren? Dan is het belangrijk om te weten wat de regels zijn voor een en die hieraan verbonden zijn en welke airco mag je zelf installeren? Zo mag je een airco met minder dan drie kilo aan koelmiddel zelf voor monteren, maar niet het in gebruik stellen. 

23 658438b08d20f

Hoe vaak filters van je airco schoonmaken? Wanneer een airco dagelijks wordt gebruikt, is het aan te raden om de filters maandelijks te inspecteren. Airco filters vervangen en schoonmaken als ze vervuild zijn, kun je ze uitzuigen met een stofzuiger of, afhankelijk van het type filter, ze uit wassen met lauw water en een mild reinigingsmiddel

17 658438adede9b

Airco zelf repareren  is niet toegestaan, reparaties aan een koudemiddel-systeem, zoals een airconditioning, mag alleen door een gecertificeerd installateur behandeld worden. Die is bevoegd om deze reparaties uit te voeren. volgens de regel en wetgeving.

1 6584a4d86e0d4

Je oude split airco vervangen voor nieuwe en efficiëntere exemplaar. Airco systemen gaan een lange tijd mee, maar bij oudere systemen moeten vaak onderdelen vervangen worden. Slijtage of gebrekkig onderhoud kunnen daarbij leiden tot hogere kosten.

Storingen

Als de lampjes van je split airco knipperen, kan dit wijzen op een fout of een ander probleem met het apparaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, afhankelijk van het type airconditioner en de specifieke foutcode die wordt weergegeven

7 6584a4db036c3

Zodra de zomer arriveert en de temperaturen stijgen, is het tijd om de airconditioning te gebruiken. Maar wat als er een vieze geur in huis verschijnt? Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, maar er zijn ook oplossingen. Lees snel verder voor onze handige tips om te voorkomen dat je aircosysteem een geur afgeeft.

6 6584a4da36d0e

Er zijn verschillende redenen waarom je airconditioner split unit mogelijk niet meer goed werkt of zelfs helemaal niet meer werkt. Controleer of je het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met het apparaat.

5 6584a4da19274

Als je split-unit airconditioning niet verwarmt zoals het zou moeten, kan dit aan verschillende problemen liggen. Hier zijn enkele storing mogelijke oorzaak oplossingen: Controleer of de airconditioning voldoende spanning krijgt.

14 658438aca9377

Als de lampjes van je split airco knipperen, kan dit wijzen op een fout of een ander probleem met het apparaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, afhankelijk van het type airconditioner en de specifieke foutcode die wordt weergegeven

9 658438aa7fd5d

Airco maakt lawaai | Een goed werkende airco is meestal niet storend en produceert een zacht zoemend geluid. Als je Airconditioning echter meer geluid begint te maken dan normaal, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is vervelend als uw airco lawaai maakt, want dit betekent dat er problemen zijn

4 6584a4d9877eb

Om ervoor te zorgen dat je airconditioning goed werkt, is het belangrijk om te controleren of het apparaat correct is geïnstalleerd. Dit kan worden gedaan door een erkend servicebedrijf. Als de installatie of aansluitingen tussen de verschillende units niet goed zijn uitgevoerd, kan de airconditioning niet goed functioneren en kan het vervelende problemen opleveren.

6 1

Mijn split unit airco lekt | Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn voor lekkage van je airconditioning. zowel de binnen unit als de buiten unit. Zo kan het zijn dat het condenswater afvoerpijpje verstopt is of beschadigd is. Dit kan leiden tot het opstapelen van condenswater en dus lekkage. Ook kan er lekkage ontstaan als er een lek is in de behuizing van de airconditioner.

2 6584a4d8b26a0

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom mijn airconditioner niet meer blaast. Een van deze redenen kan zijn dat het koelmiddel te laag is, wat kan leiden tot een afname in druk en daardoor een grote afname in koeling.

6 6584a4da36d0e

Er kunnen verschillende situaties voorkomen waarom een split unit airconditioning niet goed functioneert of werkt. hier hebben we een paar veel voorkomende situaties uitgelegd.

28 658438b25d2cf

ijsvorming buitendeel airco | Het is niet fijn als een airconditioning bevriest een van de redenen kan zijn wanneer de airco wordt gebruikt om te verwarmen en de buitentemperatuur erg laag is, bijvoorbeeld -15 graden of lager. Dit kan leiden tot ijsvorming op de verdamper, waardoor de buitenunit nog meer afkoelt.

Bezoek onze Homepagina of ga naar onze winkel!

Op zoek naar meer informatie over airconditioning en de kosten ervan? Ga dan naar onze homepage! Hier kunt u onze producten en diensten ontdekken, met inbegrip van onze uitgebreide selectie van airconditioners. Wilt u profiteren van onze aanbiedingen? Bezoek dan onze webshop voor de laatste deals en kortingen op onze airconditioners. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de beste prijzen. Bezoek nu onze homepage en webshop!

Airconditioner