fbpx

ijsvorming buitendeel airco

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Ijsvorming buitendeel airco

ijsvorming buitendeel airco | Het is niet fijn als een airconditioning bevriest een van de redenen kan zijn wanneer de airco wordt gebruikt om te verwarmen en de buitentemperatuur erg laag is, bijvoorbeeld -15 graden of lager. Dit kan leiden tot ijsvorming op de verdamper, waardoor de buitenunit nog meer afkoelt.

Gelukkig is het probleem meestal eenvoudig op te lossen door de airco tijdelijk in de koelstand te zetten of door gebruik te maken van de ontdooistand (als deze beschikbaar is ). Het is ook goed om te weten dat ijsvorming op het buitendeel van de airco kan worden veroorzaakt door andere problemen, zoals knikken of vernauwingen in de leidingen, lekken in de leidingen, een niet goed functionerende compressor of te weinig koelmiddel in het systeem.

Het buitendeel van mijn airconditioning bevriest en krijgt ijsvorming?

De airco wordt niet alleen gebruikt om te koelen, maar ook om te verwarmen. Wanneer de airconditioner wordt gebruikt om te verwarmen, koelt de buitenunit af, hierdoor blijft ervocht aan de verdamper (buitenkant) kleven. Vocht dat zich aan de verdamper hecht, kanbij lage temperaturen  bevriezen. Het probleem is echter eenvoudig op te lossen door deairconditioner enige tijd in de koelstand te zetten. Vervolgens wordt het systeem gewijzigd enbegint het externe apparaat op te warmen; de buitenunit smelt en de ijsvorming verdwijnt.


Kunnen airco koel leidingen bevriezen?

Het kan zijn dat de leidingen van een airconditioner bevriezen als het apparaat te lang of te koud aanstaat, of als de condensslang niet goed is aangesloten of is verstopt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de condensslang goed is aangesloten en vrij is van obstakels. Als uw systeem bevroren leidingen heeft, kan het helpen om het apparaat uit te schakelen en de leidingen te laten ontdooien. Als het probleem blijft bestaan, is het aan te raden om professioneel advies in te winnen.


De binnenunit van mijn airco bevriest en krijgt ijsvorming? 

Er zijn een aantal redenen waarom de binnenunit van uw airconditioner kan bevriezen en ijsvorming kan krijgen: Er is een knik of vernauwing in de leidingen van de airco. Dit kan het koelmiddelcircuit belemmeren, waardoor de binnenunit niet goed koelt en bevriest.
Er is een lek in de leidingen van de airco. Als het koelmiddel niet efficiënt door de leidingen circuleert, kan de binnenunit bevriezen of de compressor van de airconditioning functioneert niet goed. De compressor is verantwoordelijk voor het circuleren van het koelmiddel en als deze niet goed functioneert, kan de binnenunit bevriezen.

Koop nu uw airco met deskundig advies!

Geniet van een heerlijk koel huis tijdens de warme zomermaanden! Onze experts staan voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw woning en levensstijl. Neem contact op voor een afspraak of bezoek onze showroom voor meer informatie en advies

Onze partners

zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven. Wat kost een Airco? Koelblok de specialist in airconditioners, service en onderhoud en is volgens de CFK wetgeving Stek gecertificeerd. Hierdoor heeft u de garantie dat installaties en services volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd.

Advies | Heb je behoefte aan eerlijk advies over airconditionings en service of heb je een technische monteur nodig? Wij geven ook advies aan huis een monteur komt deskundig kijken naar je situatie thuis? 

Bent u benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden van koelblok? Neem dan contact op om door de onderstaand knop te klikken en in te vullen of neem telefonisch contact op met ons via  +31850605991 | info@koelblok.nl

Wij als Koelblok Airconditioning. Staan altijd voor je klaar met wat betreft airconditioners, installaties en advies.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023