fbpx

Hoe wordt een airco geïnstalleerd

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Hoe wordt een airco geïnstalleerd | gemonteerd

Airco zelf repareren Split unit airco zelf installeren
hoe wordt een airco geinstalleerd
gemonteerd
single split 
airconditioner

Split unit Airco installeren in een bestaande woning? Het is eenvoudiger dan je denkt!

Een airco installeren in bestaande woning? Dat is een goed idee! Een lucht-luchtwarmtepomp is geschikt om te koelen en te verwarmen, dus het is het hele jaar nuttig. Laat de installatie over aan een specialist. Hieronder lees je hoe het proces verloopt.

  1. Bij het installeren/monteren van een airco is het van belang om goed te overwegen waar je de binnen- en buitenunit wilt plaatsen. Je wilt natuurlijk niet dat de airco in je woonkamer koude lucht recht in je gezicht blaast of dat de buitenunit op een onhandige plek staat. Daarom is het belangrijk om een nauwkeurige, goed doordachte plaatsbepaling te maken. Samen met een specialist kies je de beste locatie voor je aircosysteem. Bovendien moet de muur of het plafond waaraan je de binnen- of buitenunit bevestigt stevig genoeg zijn.
  2. De installatie van de binnen- en buitenunit(s) van je split unit airco begint met het boren van gaten voor het frame en de benodigde leidingen en kabels. Vervolgens wordt de binnenunit opgehangen aan dit frame en krijgt de buitenunit een plek op de grond, het dak of aan de gevel van je woning.
  3. De stap om de binnen- en buitenunit te verbinden omvat het leggen van koperen leidingen voor de stroom van koelvloeistof en het aansluiten van de airco-installatie op het elektriciteitsnet. Dit kan in een bestaande woning vereisen dat er gaten in de buitenmuur worden geboord om de leidingen te kunnen aansluiten. De expert zal vervolgens stroomkabels aansluiten om de installatie te activeren.
  4. Om te zorgen dat je airco optimaal functioneert, is het belangrijk om een grondige test te doen na de installatie. De installateur zal hiervoor gebruikmaken van droge stikstof om eventuele lekkages op te sporen. Vervolgens wordt het aircocircuit geëvacueerd en kan het eventueel worden bijgevuld met koelmiddel. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je het maximale rendement uit je installatie haalt. Als je wilt zorgen dat alles perfect verloopt, is het aan te raden om contact op te nemen met een erkende installateur.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Zakelijk een split unit airconditioner

hoe wordt een airco geinstalleerd
gemonteerd
Airco ventilatie Verwarmen met een airco Lampjes knipperen airco hoe werkt een airco single split airconditioning airconditioner

Hoe wordt een airco geïnstalleerd? Geregeld horen wij deze vraag. Vaak wordt er aangenomen dat het hele bedrijf zal moeten worden gesloten in verband met de installatie van de airco, anders zullen uw werknemers, klanten en bezoekers last hebben van de werkzaamheden die verband houden met de installatie van het systeem.

Onze eigen split unit experts

Onze experts hebben echter jarenlange ervaring en zijn gewend om optimaal te werken in een actieve werkomgeving. Zakelijk en klantenservice kan dus onder alle omstandigheden doorgaan: de installatie van de airconditioner schaadt uw medewerkers of bezoekers niet. Voordat onze experts beginnen met het installeren van de airconditioner, bespreken we met de klant hoe, waar en wanneer het systeem wordt geïnstalleerd.

Meestal zien we kantoormedewerkers rond 9.00 uur beginnen. Om gedoe tot een minimum te beperken, zorgen we ervoor dat onze experts erom 07:00 uur ‘s ochtends zijn en aan het werk gaan. Vooral luidruchtige werkzaamheden zoals boren en slijpen worden direct uitgevoerd. Zo voorkom je dat je medewerkers tijdens een vergadering of een telefoongesprek gestoord worden door de installatie van de airco. Na installatie van de split unit airco is de ruimte helemaal schoongemaakt en achtergelaten zoals we deze aantroffen. Daarnaast hoef je je als bedrijf geen zorgen te maken over onze komst en hoef je geen voorbereidingen te treffen. Bij koelblok bieden we een complete service van begin tot eind.

Hoe word een airconditioning geïnstalleerd voor bedrijven?

Er moeten verschillende handelingen worden uitgevoerd voor dat de airconditioner word gemonteerd aan de de muur. Over het algemeen houden we ons bezig met de installatie van drie onderdelen, namelijk de installatie van de binnendeel, de buitendeel en de bijbehorende leidingen.

Eerst stap plaats bepalen van de exacte locatie van de binnenunit. Daarnaast moet de split unit airco eenvoudig in gebruik zijn en zo weinig mogelijk invloed hebben op het zicht. De locatie van de wand is het zogenaamde wandmeubel. Een cassette unit is een model voor het plafond. Afhankelijk van de situatie kan de buitenunit op het dak of aan de buitenmuur geplaatst worden. Er zijn verschillende koperen leidingen tussen de binnen- en buitenunits die verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van het koelmiddel in het systeem. Onze experts zorgen ervoor dat de leidingen goed worden gemonteerd en weggewerkt.

Is verwarmen met een split unit airco goedkoper dan een cv-ketel?

Met een airconditioner verwarmen is energiezuiniger dan een cv-ketel, omdat het systeem werkt op hetzelfde principe als een warmtepomp. Dit betekent dat het apparaat geen warmte opwekt, maar deze alleen verplaatst vanuit de buitenlucht naar de binnenruimte.

Heb je voor een airco krachtstroom nodig?

De binnenunit van een split unit airconditioner heeft een geaard stopcontact nodig en de maximale belasting ligt meestal tussen de 1000 en 3000 Watt. Houd er dus rekening mee dat de elektragroep sterk genoeg is, met een minimale capaciteit van 16 traag (Amp) x 230 (Volt) = 3680 Wat of via krachtstroom. Zorg ervoor dat je elektriciteitsvoorziening voldoende is om de airco te kunnen aansluiten en te laten functioneren.

Heb je een aparte groep nodig voor airco?

Voor één airco is er geen aparte groep nodig. Als richtlijn kunt u het volgende aanhouden: een 2,5kW airco heeft ongeveer 700 Watt nodig, een 3,5kW airco ongeveer 900 Watt en een 5kW airco ongeveer 1,4kW. Zorg ervoor dat de elektrische groep minimaal deze hoeveelheid stroom kan leveren om problemen te voorkomen.

Heeft een split unit airco een condensafvoer nodig?

Een split unit airco heeft altijd een afvoerslang nodig om goed te functioneren en warme lucht af te voeren. Deze afvoerslang is belangrijk om de warmte uit de ruimte te verwijderen en de lucht te koelen met een warmtewisselaar.

Een vaste airco installeren? | De nieuwste technieken en handelingen

Tijdens het boren van verschillende materialen wordt gebruik gemaakt van een Zuigapparatuur, een techniek die tegenwoordig ook door de overheid wordt verplicht. Fijnstof wordt met een boorstofzuiger direct opgezogen, waardoor de gebruiker en uw personeel ervaart een stofvrij werkwijze van ons en krijgt geen klachten van de de ogen of luchtwegen. Vaak gebruiken bedrijven de lasmethode voor de koelleidingen, maar daar ontstaan tijdens het lassen een lichte vorm van roet aan de binnenkant van de leiding. Dit komt door de hoge temperatuur die voortkomt uit de versmelting van het metaal. De specialisten van koelblok maken echter gebruik van een andere techniek. wij gebruiken hoogwaardige perskoppelingen van maxi-pro ​​best verkrijgbare koppelingen voor koelleidingen.

Airco montage | Door jaren heen van ervaring en vakkennis

Dankzij de jarenlange ervaring en vakkennis van onze vakmensen kunnen wij in de meeste gevallen de airco montage in een dag verzorgen. Zo zorgen wij voor minimaal ongemak en bezorgen uw medewerkers in korte tijd  een prettige werkomgeving. Ook maken we geen gebruik van onderaannemers, werken we met goed opgeleid personeel (Stek gecertificeerde monteurs) en bieden we de beste garantie tegen een betaalbare prijs.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023