fbpx

Split airco vervangen

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Split airco vervangen

Moet ik mijn split airco vervangen?

Je oude split airco vervangen voor nieuwe en efficiëntere exemplaar. Airco systemen gaan een lange tijd mee, maar bij oudere systemen moeten vaak onderdelen vervangen worden. Slijtage of gebrekkig onderhoud kunnen daarbij leiden tot hogere kosten.

Reparaties aan een airconditioning kunnen duur zijn. Dit komt voor bij oude airco’s of airconditionings die niet goed onderhouden zijn. Als je vindt dat de kosten van je airco financieel niet verantwoord zijn, dan raden wij je aan om de split airco te vervangen. Een nieuwe airconditioner kopen is misschien een investering, maar dat heb je zo weer terugverdiend met de huidige gasprijzen. Door de airconditioner te vervangen voorkomt je  niet  alleen dat de oude airconditioner kapot gaat, maar bespaart je ook kosten. Zeker als je de nieuwe airco met een hogere energieklasse aanschaft.

Checklist | Je split airco vervangen als..

 • De airconditioner reparatie kosten zijn meer dan economisch verantwoord is.
 • De airco heeft een zeer lage energieklasse.
 • split Airco is ouder dan 12 jaar
 • Dit is een airconditioning systeem gevuld met een oud koelmiddel (zoals R22).
Airco zelf repareren split unit airconditioning
airco vervangen

Onderhoud van de airco belangrijk?
Airco vervangen'' Airco zelf repareren split unit airconditioning airco vervangen'' Onderhoud airco

Goed onderhoud kan de levensduur van een airco systeem verlengen. Daarom is het verstandig om de units jaarlijks te laten onderhouden door een erkend installateur. Gebruikers hebben ook een stukje eigen verantwoordelijkheid: het is belangrijk dat de buitenunit vrij gehouden wordt van vuil en bladeren en dat de binnenunit zo nu en dan gecontroleerd wordt. Het filter kan vervolgens snel verstopt raken.


Wanneer moet ik mijn split airco vervangen?

Na 10 jaar worden de reparatiekosten van een split airco systeem steeds hoger en werkt het apparaat steeds minder goed. Ook is bij regelmatig gebruik de slijtage aan de compressor van het systeem duidelijk merkbaar. Is je airconditioner 10 jaar of ouder? dan is je oude split unit laten verwijderen en met een nieuwe airconditioner vervangen wellicht een beter oplossing. 


moet ik mijn oude split airco compleet vervangen?

Split airco systemen die ouder zijn dan 12 jaar en het nog wel doen, verbruiken veel meer stroom dan de nieuwe apparatuur. De technologie is in de afgelopen jaren veranderd en tegenwoordig krijgt u ruim vier kilowatt koelvermogen per één kilowatt verbruik. Het vervangen van een complete set binnen- en buitenunit heeft meer effect dan het vervangen van afzonderlijke units. Vaak is het ook niet mogelijk om één van de
twee te vervangen omdat deze aparte onderdelen niet communiceren met de oude sets.


Wat kost een split airco inclusief montage kosten?

De kosten van een airconditioner inclusief montage kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en merk van het systeem, het koelvermogen dat nodig is, de grootte van de ruimte waar het geïnstalleerd moet worden, en eventuele extra opties of aanpassingen. In het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de kosten voor een airco inclusief montage gemiddeld liggen tussen de € 1.200 en € 3.000. Als u een extra binnendeel wilt laten installeren, kunt u rekening houden met gemiddelde extra kosten van € 800 tot € 1.000 per bijkomende binnenunit inclusief btw en montage.


Moet ik mijn airco vervangen als het gevuld is met koelmiddel R22!

Het gebruik van koelmiddel R22 is sinds 2015 verboden. Als u een airco hebt met dit koelmiddel, zult u een nieuw systeem moeten aanschaffen en je airco laten verwijderen. Moderne airco-systemen gebruiken koelmiddelen die minder schadelijk zijn voor het milieu en efficiënter zijn in het koelen van lucht. Je airco vervangen kan hierin verstandig zijn als het koelmiddel R22 nog in gebruik is. Voordat u een nieuwe airco koopt, is het belangrijk om goed te informeren en advies te vragen aan een professioneel bedrijf.

Tip” Als je twijfelt of je airconditioner aan vervanging toe is, is het verstandig om een specialist te laten komen om het te inspecteren. Een expert kan beoordelen of enkele reparaties voldoende zijn of dat het tijd is om een nieuwe airco aan te schaffen. Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan onnodige reparaties en zorg je ervoor dat je airco weer optimaal functioneert.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Airco vervangen?

Als je overweegt om je airco te vervangen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel vermogen je nodig hebt. Als je airco altijd goed heeft gefunctioneerd, kun je overwegen om een model met hetzelfde vermogen aan te schaffen. Maar als je het idee hebt dat je airco te veel of juist te weinig vermogen had, kun je gebruikmaken van de volgende formule om het benodigde vermogen te berekenen:

Bereken hoeveel vermogen je nodig hebt voor de ruimte

INHOUD VAN DE RUIMTE X VERMENIGVULDIGINGSFACTOR / 1000 = BENODIGDE AANTAL KW.

Om de inhoud van de ruimte te berekenen, vermenigvuldig je de lengte, breedte en hoogte met elkaar. Voor de vermenigvuldigingsfactor kun je kiezen uit 30, 40 of 50:

 • 30 voor een goed geïsoleerde ruimte
 • 40 voor een matig geïsoleerde ruimte
 • 50 voor een slecht geïsoleerde ruimte

Als je hulp nodig hebt bij het uitrekenen van het benodigde vermogen, kun je ons altijd een bericht sturen of bellen.

Welke airco heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten modellen airco’s om uit te kiezen wanneer je jouw huidige airco wilt vervangen. Wij bieden ook alle A merken airco’s met verschillende prijs klassen:

 • Split airco: dit is een airco met twee aparte units, één binnen- en één buitenunit.
 • Multi split airco: dit is een airco met één buitenunit en meerdere binnenunits, die je afzonderlijk van elkaar kunt bedienen.
 • Aircos zonder buitenunit: deze airco’s hebben geen aparte buitenunit en zijn daarom gemakkelijk te installeren.
 • Mobiele airco’s: dit zijn airco’s die je gemakkelijk kunt verplaatsen en die geen afvoerslang nodig hebben.

De prijs van een airco vervangen hangt af van het soort airco dat je kiest. Neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken en beslis welke airco het beste bij jouw wensen past.

> Ga naar onze webshop en bekijk onze aanbiedingen!

Neem contact met onze experts

Je airco vervangen, maar je twijfelt of hebt nog vragen? Neem gerust contact met de specialisten van koelblok via 085 – 060 5991 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

Onze partners

zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven.

Wat kost een airco Airco? Koelblok de specialist in airconditioners, service en onderhoud en is volgens de CFK wetgeving Stek gecertificeerd. Hierdoor heeft u de garantie dat installaties en services volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden van koelblok? Neem dan contact op om door de onderstaand knop te klikken en in te vullen of neem telefonisch contact op met ons via  +31850605991 | info@koelblok.nl

Advies | Heb je behoefte aan eerlijk advies over airconditionings en service of heb je een technische monteur nodig? Wij geven ook advies aan huis een monteur komt deskundig kijken naar je situatie thuis? 

Wij als Koelblok Airconditioning. Staan altijd voor je klaar met wat betreft airconditioning, installaties en advies.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023