fbpx

Split unit Airco maakt lawaai

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"

Airco maakt lawaai Waarom?

Airco maakt lawaai  
airconditioning
split unit

Airco maakt lawaai | Een goed werkende airco is meestal niet storend en produceert een zacht zoemend geluid. Als je Airconditioning echter meer geluid begint te maken dan normaal, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is vervelend als uw airco lawaai maakt, want dit betekent dat er problemen zijn. Er zijn enkele stappen die u kunt nemen om te proberen het probleem op te lossen:

Doe een check bij de kap van de Split unit

Het kan zijn dat de kap niet goed dicht zit en dat dit het lawaai veroorzaakt. Probeer de airco opnieuw in te schakelen nadat u de kap hebt gecontroleerd.

Zijn de filters wel eens vervangen?

Verstopte of vervuilde filters zijn vaak de oorzaak van lawaai. U kunt het filter eenvoudig verwijderen en met een stofzuiger schoonmaken. Het is aan te raden om het filter minimaal één keer per maand te schoonmaken.

Controleer de balans/stabiliteit van de airco.

Als de airco lawaai maakt, kan dit soms te maken hebben met onbalans. Als u een airco-unit heeft die op de grond staat, controleer dan de stabiliteit en balans met behulp van een waterpas. Als u een ander type airco heeft, laat het dan door een monteur controleren. Neem contact op met een monteur om een afspraak te maken.

Is de airco wel eens onderhouden?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een airco lawaai kan maken, ook op technisch gebied. Bekende technische oorzaken zijn problemen met de waterpomp, de motor of de compressor. Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en het lawaai blijft aanhouden, neem dan contact op met ons. Wij kunnen het probleem voor u oplossen.

Controleer of het unit op een stevige en vlakke ondergrond staat.

Als de airco op een onstevige of hellende ondergrond staat, kan dit leiden tot extra trillingen en daardoor tot extra lawaai.

Zijn er obstakels in de buurt van de airco?

Verwijder indien mogelijk obstakels of verplaats het apparaat naar een andere plaats waar het lawaai minder opvallend is.

Airco maakt lawaai | Als je deze stappen hebt gevolgd en het probleem nog steeds niet is opgelost, kan het zijn dat er een ander probleem is met de airconditioning. In dat geval is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dit probleem voor u oplossen. Een oude, slecht onderhouden of niet correct geïnstalleerde airco kan een storend geluid maken. Dit kan ook komen door een defect onderdeel.

koelblok airconditioning offerta aanvragen Airco split-unit inclusief montage airconditioning airco koelt niet meer Split airco valt uit split unit Split unit airco trilt
airco maakt lawaai

Laat de airco door een professional controleren.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor een airco lawaai kan maken, ook op technisch gebied. Bekende technische oorzaken zijn problemen met de waterpomp, de motor of de compressor. Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en het lawaai blijft aanhouden, neem dan contact op met ons. Wij kunnen het probleem voor u oplossen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je airco regelmatig moet laten onderhouden om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het systeem op zijn best blijft presteren. Als je wilt weten wat de kosten zijn voor het vervangen van je airco, kun je een offerte aanvragen bij ons, voor advies en kosten.

Onze partners zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven.

Technische situaties
Voor het oplossen van technische problemen met je airconditioning, is het aan te raden om contact op te nemen met een erkend servicebedrijf. Dit zal je helpen om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023