fbpx

Airco filters vervangen en schoonmaken

Ontdek hoe Koelblok u tijd en geld bespaart!

Lees dit blog en verken duurzame opties voor koeling en verwarming

Woonkamer "airco inclusief montage" "airco inclusief installatie" "airco offerte aanvragen" "airco kosten" "airco kopen"
airco filters vervangen en schoonmaken

Airco filters vervangen en schoonmaken

Hoe vaak moet ik de filters van mijn airco vervangen of schoonmaken? | Split unit filter airco schoonmaken

Hoe vaak filters airco schoonmaken? Wanneer een airco dagelijks wordt gebruikt, is het aan te raden om de filters maandelijks te inspecteren. Airco filters vervangen en schoonmaken als ze vervuild zijn, kun je ze uitzuigen met een stofzuiger of, afhankelijk van het type filter, ze uit wassen met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je de filters grondig afspoelt en laat ze goed drogen voordat je ze weer terug plaatst. dit kan je ook toepassen voor buitenunit airco schoonmaken

Airco filters vervangen en schoonmaken

Met ons onderhoudsabonnement van koelblok voor split unit airco’s zorgen wij er ook voor dat tijdens het jaarlijkse onderhoud bepaalt of het filter vervangen moet worden of dat een onderhoudsbeurt voldoende is. Zo kun je je airco een jaar lang veilig gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele problemen. Laat je airco onderhouden door Koelblok, specialist in onderhoud aan airconditioners en volgens de CFK wetgeving Stek gecertificeerd. Zo weet je zeker dat onderhoud en modificaties aan je airco volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd. Ben je benieuwd naar onze tarieven en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier of bel ons op +31850605991.

Het is belangrijk om de filters van je airconditioning regelmatig te reinigen omdat ze helpen om stof, haren en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen voordat deze de lucht weer terug in de kamer blaast. Als de filters verstopt raken, kan dit leiden tot een slechte luchtcirculatie en een minder efficiënte airconditioning. Hier volgen enkele stappen om de filters van je airconditioning te reinigen:

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

De filters van de split unit airco kan je zelf te reinigen. 

Zoek de filters van je airco op. Deze zijn te vinden aan de  bovenste afneembaar paneel van de binnenunit. Verwijder de filters uit het apparaat. Dit doe je door het afneembare paneel te verwijderen of door de filters uit de houders te trekken. Maak de filters schoon. Dit kun je doen door met lauw water en wat wasmiddel in je wasbak of met een de tuinslang. Zorg ervoor dat je de filters grondig afspoelt en laat ze goed drogen voordat je ze weer terug plaatst.

Ik heb een nieuwe split unit airco filter nodig! waar kan ik dit bestellen?

op onze advies kan je de airco filters het beste bestellen de fabrikant van de airco zelf.
Veel airco fabrikanten verkopen filters via hun de officiële website. Als je weet welk merk en model airco je hebt, kun je op zoek gaan naar de website van de fabrikant en daar een nieuwe filter bestellen. 

Zijn alle filters van een airco hetzelfde en passen ze op elk merk en type?

Elk merk en model airco heeft zijn eigen type filters. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de juiste filter te kopen voor je airco. Als je de verkeerde filter koopt, kan dit leiden tot problemen met de werking van het apparaat.

Hebben filters zo hun eigen specialiteiten?

Ja zeker!
Voor airco filters vervangen en schoonmaken bestaan er verschillende soorten typen filters voor airco’s, die allemaal zorgen om de lucht in een ruimte te reinigen en te verfrissen. Hieronder staan enkele voorbeelden van filters die je kunt vinden voor een airco.

  • Stoffilters | Dit zijn de meest voorkomende filters voor airco’s. Ze werken door stof, pollen en andere deeltjes op te vangen die in de lucht zweven. Stoffilters zijn beschikbaar in verschillende soorten, waaronder zakfilters, panel filters en plissé filters.
  • Actief koolfilters | Actief koolfilters zijn gemaakt van koolstof en werken door gasvormige stoffen, zoals tabaksrook en deeltjes, te absorberen. Ze zijn vaak effectief in het verwijderen van geuren en andere onaangename luchtjes.
  • Biofilters | Biofilters zijn gemaakt van biologische materialen, zoals planten, verschillende soorten schimmels of micro bacteriën, en werken door organische stoffen uit de lucht te verwijderen. Ze zijn vaak effectief in het verwijderen van geuren en andere onaangename luchtjes.
  • HEPA-filters | Herpa filters (High-Efficiency Particulate Arrestance) Dit is  een zeer effectieve filter het verwijderd stof, pollen en andere deeltjes uit de lucht. Ze kunnen tot 99,99% van de deeltjes uit de lucht verwijderen die kleiner zijn dan 0,3 micron.

Uw split unit airco filters vervangen en schoonmaken tot onderhouden?

Wat kost een airco schoonmaken? Koelblok is specialist in onderhoud aan airconditioners en is volgens de CFK wetgeving Stek gecertificeerd. Hierdoor heeft u de garantie dat onderhoud en modificaties volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden van koelblok? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen of neem telefonisch contact op via  +31850605991

Advies | Heb je behoefte aan eerlijk advies over airco filters vervangen en schoonmaken of wil je een technische monteur die deskundig komt kijken naar je situatie thuis? Neem dan contact op met Koelblok Airconditioning. Wij staan altijd voor je klaar met wat betreft airconditioning, installaties en advies.

koelblok airconditioning offerta aanvragen Airco split-unit inclusief montage airconditioning airco koelt niet meer Split airco valt uit split unit Split unit airco trilt airco maakt lawaai mijn airco stinkt Mijn split unit airco lekt Split unit airco blaast niet meer Airco reageert niet
airco filters vervangen en schoonmaken

Technische mankementen kunnen ook leiden tot uitval van de airco. Laat de airco controleren door een erkende vakman. Schakel de airco uit en neem contact op om een afspraak te maken met Koelblok Airconditioning. Wij staan altijd voor je klaar met wat betreft airconditioning, installaties en advies.

Airco filters vervangen en schoonmaken of toch Repareren of vervangen?

Hebt andere problemen met  je airco twijfelt of je de airco moet laten repareren of vervangen, is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen om het te laten inspecteren. Als de airco helemaal niet meer werkt, is vervanging onvermijdelijk. Maar als de kosten voor de reparatie te hoog zijn, kan vervanging soms de meest economische optie zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat je airco regelmatig moet laten onderhouden om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het systeem op zijn best blijft presteren. Als je wilt weten wat de kosten zijn voor het vervangen van je airco, kun je een offerte aanvragen bij ons, voor advies en kosten.

Ontvang gratis een Airco inclusief montage offerte en start je project vandaag!

Onze partners

zijn bedrijven waarmee we krachten bundelen, kennis en ervaringen delen en samenwerken. Door jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd op het gebied van montage, plaatsing en advies voor particulieren en bedrijven. We zijn partners met de grootste leveranciers in Nederland, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Industries, LG en Daikin. We werken ook succesvol samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit het bedrijfsleven.

Een vakspecialist vind je bij koelblok

De laatste aanvraag was 16 minuten geleden

Er waren vandaag 21 offerteaanvragen

Ruim 25 Duizend mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd

Meer dan 16 jaar ervaring

zakelijke branche ervaringen

Toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen gingen u voor

Postcode - Huisnummer | Offerte pagina Koelblok 01-01-2023

Gratis en vrijblijvend

Offerte pagina Koelblok 01-01-2023