fbpx

Airco installatie Montage door koelblok

Airco inclusief montage services

Met koelblok’s airconditioners en services kunt u rekenen op een deskundig standaard monta inclusief materialen en toebehoren voor al onze split airco producten. Ons airco installatie bevat onder andere montagebalken, wandgoot, CU buis, Maxi Pro flare koppelingen en meer. Onze experts hebben de ervaring en kennis om zelfs de meest complexe situaties aan te kunnen en denken graag mee om de beste oplossing te vinden en uw kosten te beperken terwijl we uw airco installatie zo veel mogelijk binnen ons standaard montagepakket houden. Onze specialisten staan altijd voor u klaar om telefonisch advies te geven.

Daarnaast biedt koelblok een garantie van 5 jaar op producten die wij installeren en onderhouden. Onze installaties voldoen aan de milieu-eisen en worden uitsluitend uitgevoerd door onze ervaren monteurs met een F-gassen certificaat. Onze monteurs beschikken over deze certificaten, zodat u altijd een veilige installatie heeft. Wij kunnen ook de aanpassingen aan uw elektra verzorgen, zodat u met één partij te maken heeft voor uw split airco installatie.

“Airco Montage Door Gecertificeerde Monteurs van Koelblok”

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze standaard airco installatie en hoe wij u kunnen helpen met uw split airco installatie. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Profiteer nu van onze garantie van 5 jaar en laat onze ervaren monteurs met een F-gassen certificaat uw installatie verzorgen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om uw split airco installatie te laten verzorgen door koelblok.

Koelblok montage en services koelleiding

“Koelleiding”

De standaard is drie meter koelleiding. U kunt de benodigde hoeveelheid berekenen door de afstand van de binnen- naar de buitenunit te meten. Mocht blijken dat meer koelleiding nodig is voor de montage, dan is dit tegen een minimale meerprijs beschikbaar.

Wandbeugels

“Wandbeugels”

Controleer vooraf of de buitenunit op een platte ondergrond of aan de gevel geplaatst kan worden. De rubbere dragers zijn de basis van de buitenunit. Indien nodig, kunt u een wandbevestigingsbeugel tegen een meerprijs bijbestellen.

goten airco

“Afwerkgoten”

Onze afwerkgoten voor lucht-warmtepompsystemen zijn tot 3 meter inbegrepen in het standaard airco installatie. Onze wandgoten zijn verkrijgbaar in de kleur wit en in diverse maten, zodat meerdere leidingen in een kanaal kunnen worden verwerkt. De kanaal wandgoten zijn ook overschilderbaar indien gewenst.

Gat doorvoer

“Doorvoor plaatsing”

De plaatsing van de doorvoer naar buiten is inbegrepen in het standaard airco installatie voor normale materialen zoals steen, gips of hout. Bij beton dient de klant zelf voor de plaatsing te zorgen, maar dit kan tegen een meerprijs door ons worden gerealiseerd. In bepaalde situaties is watergekoelde boring nodig. Indien er een gat in het dak moet worden gemaakt, kunnen wij tegen een meerprijs een dakdoorvoer plaatsen.

schakel electra

“Electra en aansluiting”

Afhankelijk van het type airco, is er doorgaans aan de rechterzijde van de buitenunit een standaard snoer van 3 meter voor de voeding. In de buurt van de buitenunit moet een geaard stopcontact geïnstalleerd worden of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de lucht-warmtepomp. In de meeste gevallen kunnen wij de airco aansluiten op een bestaand 3-aderig elektrapunt, waardoor u geen extra groep in de groepenkast nodig hebt.

Op verzoek kunnen we de voedingskabel van de buitenunit verlengen naar een stopcontact in de omgeving. Voor lucht-warmtepompen met een vermogen van meer dan 7,0 kW kan het noodzakelijk zijn om een extra groep in uw meterkast te installeren. Deze worden via de binnenunit gevoed met een 20A zekering. Onze monteurs kunnen dit tegen een meerprijs installeren, maar dit moet wel van tevoren

Op verzoek kunnen we de voedingskabel van de buitenunit verlengen naar een stopcontact in de omgeving. Voor lucht-warmtepompen met een vermogen van meer dan 7,0 kW, kan het noodzakelijk zijn om een extra groep in uw meterkast te installeren. Deze worden via de binnenunit gevoed met een 20A zekering. Onze monteurs kunnen dit tegen een meerprijs installeren, maar dit moet wel van tevoren besproken worden.

Condensslang

“Condens”

CONDENSSLANG

Alle binnenunits verwijderen vocht uit de ruimte, dit wordt opgevangen in een condensbakje en wordt afgevoerd via een flexibele slang. De condensslang tot 3 meter is inbegrepen in het standaard airco installatie.

In sommige uitzonderlijke situaties waarin het condenswater naar boven moet worden afgevoerd, is het van belang dat er een condenspomp wordt geïnstalleerd. Wij proberen altijd een oplossing te vinden zonder het gebruik van een condenspomp, maar als dit niet mogelijk is, kunnen wij een pompje tegen een meerprijs installeren.

“Demonteren van uw oude airco”

Bij een oude airconditioning is het mogelijk om de oude kopere leidingen te hergebruiken.
LET OP!  Bij het demonteren van uw oude koelsystemen is de kans zeer groot dat deze oude gassen bevatten.
Laat uw systeem demonteren en afvoeren door een gecertificeerde vakman  en voorkom emissie, geef dit aan bij uw offerte aanvraag.

“Extra opties”

In sommige lucht-warmtepompsystemen zijn er wifi modules beschikbaar, als dit niet in de lucht-warmtepompsysteem standaard is aangesloten dan kunnen we dit tegen een meerprijs installeren.

“Hoogten plaatsing”

Bij buitenunits ( vanaf 5,0 kW) in combinatie met uitzonderlijke hoogtes bespreken wij altijd de mogelijkheden die het best passen bij de desbetreffende situatie.

Koelblok: uw betrouwbare partner voor professionele airco-installaties

Als u op zoek bent naar een erkende stek installateur van airco systemen, bent u bij Koelblok aan het juiste adres. Wij zijn STEK-gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan bedrijven die werken met koeltechniek en koudemiddelen.

Deze certificering is niet alleen een verplichting, maar ook een bewijs van ons vakmanschap en onze toewijding aan de veiligheid van onze klanten en het milieu. Na de invoering van het Kyoto Protocol in 2015 is de regelgeving omtrent “gefluoreerde broeikasgassen en ozonafbrekende stoffen” aangescherpt, wat heeft geleid tot de verplichting dat airco-installaties alleen mogen worden aangelegd door STEK-gecertificeerde installateurs. Dit is nodig omdat de koelmiddelen die in airco systemen worden gebruikt, schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Bij Koelblok beschikken we niet alleen over STEK-gecertificeerd personeel, maar ook over jarenlange ervaring en expertise op het gebied van airco-installaties. Onze specialisten weten precies welk type airco het beste past bij uw situatie en budget, en kunnen deze op een professionele en veilige manier installeren, repareren en onderhouden.

Of u nu een airco-installatie nodig heeft voor thuis, op kantoor of voor een groter project, Koelblok staat voor u klaar. Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook uitstekende klantenservice en nazorg. Kortom, bij Koelblok bent u verzekerd van een betrouwbare partner voor al uw airco-behoeften.