fbpx

Gratis deskundig advies

Omdat wij het belangrijk vinden!

Wat Is Een Split Unit airco? 20 Vragen Die Jij Moet Weten Voor Dat Je Een Airco Inclusief installatiekosten Besteld!

Ga door onze gids om ervoor te zorgen dat je de juiste airco inclusief installatiekosten vindt die het beste past bij jouw wensen of klik op deskunidg advies

airco inclusief Installatiekosten wat zijn de functies van een airco Wat doet een airco airco kopen Prijs airco inclusief montage inclusief installatie kostprijs

Je huis moet jouw uitstraling en waarden weerspiegelen…

Dit artikel is gemaakt voor onze lezers, omdat wij het net zo belangrijk vinden dat jij een goede keuzen maakt bij het kopen van een airco

Bespaar op je gas rekening

Beter voor het milieu

Koelen en verwarmen

Airco split-unit

De zomers zijn Heerlijk, maar de temperatuur in huis lopen snel op en in de koude dagen daalt het weer snel af. Met een airconditioning ofwel een lucht-warmtepomp of airco. Het maakt niet uit hoe je het noemt, we hebben het hier nog steeds over de zelfde techniek. Met een airconditioner zorg je ervoor dat de temperaturen Perfect worden gereguleerd naar een aangename binnenklimaat.  Meer weten over onze airconditioners? In dit artikel lees je meer over de prijzen van onze modellen, en bespaar tips. 

Wat is een split airco inclusief installatiekosten?

Voordat je een airco aanschaft, is het natuurlijk handig om te weten wat je kunt verwachten. Wanneer je een airconditioning koopt, is de prijs afhankelijk van meerdere factoren, zoals het gekozen formaat en type wat het beste bij je past. Bekijk hieronder een handig overzicht van airco inclusief installatiekosten.

Modellen airconditioningGemiddelde prijs ( airco inclusief installatiekosten en btw)
Split unit € 1.250 - € 2.500
Multi split unit € 2.100 - € 3.500
zonder buitenunit€ 1.400 - € 2.200
Mobiele unit€ 340 - € 650

Verschil tussen een airconditioner en air-cooler

Voordat je begint met je zoektocht in de verschillende soorten airco’s, is het handig
om het verschil  tussen airconditioners en air-coolers te herkennen. Ze verschillen toch best van elkaar. Zie onderstaande tabel voor de verschillen en de voor- en nadelen van beide opties.

Airconditioner

Airco-cooler

Werking

– Lucht wordt in het apparaat gezogen 
– Vocht verdampt  
– Koude of warme lucht komt de ruimte binnen, koude of warme lucht gaat naar buiten (hangt af van welke temperatuur wordt ingesteld)

– Lucht wordt langs de koelelementen geleid

Voordelen

Zelf de temperatuur instellen
– Ruimte snel op gevraagde temperatuur

– Geen droge lucht 
– Binnen 2,5 uur geïnstalleerd  
– Goedkoper dan airconditioning 
– Laag energieverbruik
– geen gas verbruik

Nadelen

– Hoog stroomverbruik
– Vereist aanpassingen aan je huis
– Geluid is harder dan bij een aircooler
– Kans op verkoudheid

– Temperatuur kan je niet zelf instellen
– Ventilatie is nodig voor aanvoer van verse lucht

Werkzaamheden van onze specialisten

Een airco specialist is een expert op het gebied van airconditionings, maar wat heeft
een specialist precies nodig? Lees hieronder wat de werkzaamheden zijn van onze specialisten.

Een airco installatie

Het spreekt voor zich dat een gecertificeerde specialist in te zetten is om je nieuwe
lucht-warmtepom te plaatsen en de split-unit inbedrijfstelling uit te voeren. bij koelblok zijn de producten altijd airco inclusief installatiekosten. Het installeren van een airconditioner kan in sommige gevallen zeer complex zijn en daarvoor zijn de juiste handelingen essentieel voor een installatie. Een specialist zoekt samen met jou naar de beste locatie om de airco te plaatsen en zorgt vervolgens voor de installatie.

Vervanging van je airco

 Heb je een lucht-warmtepomp op kantoor of woning maar is deze na jaren van dienst te zijn aan vervanging toe? Ook airconditioners vervangen behoort tot onze vakkundige specialisten. Als je merkt dat het apparaat niet meer goed functioneert, is dit een teken dat deze aan vervanging toe is. Nieuwe modellen zijn veel milieuvriendelijker dan een paar jaar geleden en verbruiken daardoor minder energie. Een deskundige-expert adviseert je graag met wat hierin de mogelijkheden zijn

Lucht-wamtepomp reparaties

Is je airco defect of is er een onderdeel kapot? onze specialisten repareren je lucht-warmtepomp graag. Bij een revisie van het apparaat kan het goedkoper zijn om een nieuwe model te kopen. Onze experts geven altijd vrijblijvend advies over nieuwe modellen waarmee je geld bespaart en in een mum van tijd kunt genieten van een goed werkende airconditioner.

airco inclusief Installatiekosten offerte aanvraag airco Het buitendeel van mijn airco krijgt ijsvorming - Airco kopen in Haarlem - split airco - inclusief installatie - inclusief montage kennisbank alles over airco

Airco inclusief installatiekosten en onderhoud

Door een service abonnement te nemen geniet je niet alleen van aangename temperaturen, maar gaat je airco ook veel langer mee. onze specialisten voeren periodiek  onderhoud uit aan je lucht-warmtepomp systeem die zorgt ervoor dat je er geen omkijken naar hebt.

Wat voor typen airco?

Er zijn verschillende soorten lucht-warmtepompen verkrijgbaar, elk met hun eigen voor-en nadelen. Maar welke soorten zijn er? Lees hieronder meer over de verschillende soorten airco’s en hun kenmerken.

Wat is een single split unit airco ?

De split-unit lucht wordt permanent in de ruimte geïnstalleerd en aan de muur bevestigd. Dit model bestaat uit twee delen:een binnenunit wat het binnenkant van de ruimte koelt of verwarmt en een buitenunit die buiten wordt geplaatst op een platte onderstuk  of geïnstalleerd wordt op wandbeugels aan de gevel en zorgt voor luchtaanzuiging en -afvoer. Dit soort modellen zijn geschikt voor middelgrote ruimtes en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Wat is een Multisplit airco

Een multi-split unit werkt hetzelfde als een single-split unit, maar deze uitvoering heeft meerdere binnendelen aangesloten op een buitendeel.

Wat is een Monoblock?

een airco zonder buitenunit wordt ook wel een monoblock genoemd. Dit soort  airco’s worden meestal geplaatst als men geen ruimte heeft voor het buitendeel. wel worden hier meerdere gaten gemaakt aan de achterkant van de unit voor de luchtafvoer en condens afvoer.

Wat is een mobiele airco?

Het grote voordeel van een mobiele unit is dat je het apparaat kunt plaatsen waar je maar wilt. Een mobiele lucht-warmtepomp is veel goedkoper dan een vaste airconditioning, maar maakt wel meer geluid, watvervelend kan zijn.

De capaciteit van een airco

Bij het kiezen van het juiste model airco zal je al snel merken dat de capaciteiten verschillen, maar welke capaciteit moet uw airconditioner hebben? Met een simpele rekensom bereken je het vermogen van je toekomstige airconditioning inclusief installatiekostenHieronder lees je in het kort stap voor stap hoe je het benodigdevermogen kunt berekenen.

Stap 1: Volume van de te ruimte

Bereken het volume van de ruimte in kubieke meters (lengte x breedte x hoogte).  Voorbeeld: je kamer is 5 meter lang, 4 meter breed en 2,8 meter hoog. De berekening wordt dan 5 x 4x 2,8 = 56 m3.

Stap 2: Vermenigvuldiger

Afhankelijk van de kenmerken van de kamer, gebruik je een vermenigvuldiger-factor van 30, 40 of 50. | 30 staat voor kamers die goed geïsoleerd zijn en weinig ramen hebben. Met minimale warmwaterbronnen. In de zomer is het een relatief koele kamer. 40 geeft aan dat de kamer minder geïsoleerd zijn en veel ramen hebben of veel elektronische apparatuur staan, zoals printers en computers. De hoogste factor vijftig  (50) gebruik je op zolders, kamers met platte of schuine daken, of kamers met veel ramen en veel apparaten. Bij twijfel kun je het beste de hoogste factor kiezen of contact met ons opnemen. onze adviseurs helpen je graag met het berekenen van de ruimte.

Stap 3: Vermenigvuldig het volume met een factor

Neem nu het getal uit stap 1 en vermenigvuldig dit met de  factor die je in stap 2 hebt gekozen. Voorbeeld: 56 m3 vermenigvuldigd met een factor 40 ( een gemiddeld warme kamer) is 2240 watt oftewel 2,2 kW. Om deze ruimte goed op de juiste temperatuur te krijgen heb je een aircosysteem met een capaciteit van 2,4 kW nodig. De vuistregel is dus dat je 30 tot 50 Watt koel of verwarm vermogen per kubieke meter ruimte nodig hebt.

Koelvermogen BTU

Naast het koelvermogen uitgedrukt in kilowatt komt men ook wel eens de uitdrukking
BTU tegen. Het staat voor British Thermal Units. 1 watt is gelijk aan 3,4121 British Thermal Units. oftewel BTU. Dus 2000 watt koelvermogen is gelijk aan 6800 BTU’s. Veel BTU’s zien er hierdoor goed uit (en deze meeteenheid wordt dan ook vooral gebruikt in verplaatsbare airco’s), maar in de praktijk stelt het niet zoveel voor. 1 BTU is gelijk aan de hoeveelheid warmte die nodig is om 1, Engelse pond (0,45 kg) kg water 1 graadFahrenheit (0,56 °C) te laten stijgen.

Tips voor het kopen van een airconditioner

Nu je meer weet over de verschillende soorten Airco’s en de bijbehorende koelcapaciteiten zijn, is het tijd om een ​​lucht-warmtepomp te kopen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe airco? Lees hier voor een aantal handige tips.

Let op energieklasse

In de EU is het energielabel van lucht-warmtepompen verplicht;  Dit heet het EPBD-keurmerk. Het energielabel loopt op  van A tot en met G, waarbij A het meest energiezuinig is en G het minst energiezuinig. Wanneer je een airconditioner koopt, is het belangrijk om op het energielabel te letten. Door te kiezen voor een van de energiezuinige airconditionings  bespaar je uiteindelijk op  je energierekening en dat is goed voor de kosten. Daarnaast is een energiezuinige airco natuurlijk veel beter voor het milieu en je portemonnee.

Controleer het geluid

Airconditioners maken veel minder geluid als jaren terug bij het koelen of verwarmen van de lucht, maar toch bij  het kiezen van een Airco is het handig om te weten wat het aantal decibel is van de specifieke model airconditioning. Bij onze producten staan in de meeste gevallen het aantal decibel aangegeven.

Bekijk verschillende functies

De nieuwe airconditioners hebben veel meer functies dan de airconditioners die een paar jaar geleden op de markt kwamen. Er zijn modellen met wifi, maar ook hele stille airco’s.  Maak van tevoren een lijstje met de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Wilt je meer weten welke opties in jouw situatie aan te raden zijn? Vraag het gerust aan een van onze adviseurs. klik op de link hier onder voor advies op een  airco inclusief installatiekosten

Prijsgidsen

- Airco woonkamer prijzen

- Airco plaatsen

- Kosten airco vervangen

- Split airco prijzen

- Mobile airco kosten

- Airco slaapkamer prijzen

- Airco kopen

- Kosten airco vervangen

- Airco vervangen prijzen

- Airco offertes

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Met trots werken wij direct met